Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette ook wel genoemd Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak is een steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grof en stevig stuk vlees met een stevige bite maar wel erg smakelijk. Misschien ken […]

Blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen

Blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen

Van de Nupro shake Black Currant die ik mocht ontvangen om uit te proberen, heb ik een heerlijke shake gemaakt en deze blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen. Ik maak graag mijn eigen energy bars, dan weet ik wat erin zit en heb ik een lekkere snack voor onderweg.   Proteïne   Omdat ik te weinig […]

Appeltaart muffins met rozijnen

Appeltaart muffins met rozijnen

Ik had al een tijdje geen muffins meer gebakken, hoog tijd om dat te doen. Nu eten we zomers meestal ontbijtjes met yoghurt, fruit of smoothies en ’s winters wat vaker een muffin. Als je muffins bakt heb je de volgende ochtend jouw ontbijtje al klaar staan en kan je gelijk door. Maar vandaag had […]

Geitenkaasburger met pestomayonaise

Geitenkaasburger met pestomayonaise

In de zomereditie van de Foodybox welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen, zaten o.a. Yellow burgers geit van Cheese Rebelz, een Black Bullet Jalapeño van Gilad produce en verse Pesto Basilicum van LeQrs. Nu vind ik het leuk om deze producten te combineren en daar een heerlijk recept van te maken. Ik […]

Kersenjam met chiazaadjes

Kersenjam met chiazaadjes

Ik had heel veel kersen gekocht en die moesten eigenlijk wel gegeten worden want ze stonden al een tijdje. Een mooie manier om snel een bak kersen te verwerken is om er een jam van te maken. Nou zag ik laatst jam met chia in onze supermarkt, reden voor mij om deze Kersenjam met chiazaadjes […]

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessen doen mij denken aan mijn oma en opa. Zij hadden deze struiken in de tuin staan en wij aten ze rechtstreeks van de struik. Wij vonden ze wel een tikje zuur, weet ik nog. Maar de jam die oma ervan maakte was onwijs lekker. Dus toen ik ze bij de groenteboer zag liggen, heb […]

Carpaccio van gele courgette

Carpaccio van gele courgette

Is het geen plaatje, deze carpaccio van gele courgette? Natuurlijk kan je de carpaccio ook van groene courgettes maken, maar deze gele exemplaren lagen te lonken naar mij bij de groenteboer. Lekker licht groentegerechtje, serveer het als voorgerecht of eet het als lunch en een grote schaal hiervan bij de barbecue is natuurlijk ook erg […]

Vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen

Vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen

Er worden steeds vaker mocktails gedronken, niet alleen door de BOB’s onder ons maar ook omdat men gewoon minder wil drinken. Mocktails zijn alcoholvrije drankjes die op cocktails lijken, maar het niet zijn. Mocktail komt van het Engelse woordje mock, dit betekent nep of foppen (to mock). Dus we worden gefopt, maar dan wel met […]

Rauwe cacao energiekoekjes

Rauwe cacao energiekoekjes

Deze rauwe cacao energiekoekjes zijn een soort van verantwoord tussendoortje met lekker veel eiwitten erin. Ik heb hiervoor cacao nibs https://www.denotenshop.nl/cacao-nibs.html gebruikt, die geven een heerlijke cacaosmaak aan de koekjes. Door de dadels en het eiwitpoeder (Whey poeder vanille) zijn ze ook nog eens lekker zoet, ze hebben een beetje een karamelsmaak. Vandaar de zoutvlokjes […]

Koffie chiapudding met pindakaas

Koffie chiapudding met pindakaas

’s Avonds flans ik meestal een ontbijtje voor ons klaar en zet dat in de koelkast voor de volgende morgen. Dan staat er in de ochtend iets lekkers klaar voor ons in de koelkast en kunnen we daarna gelijk aan de slag. Zo had ik deze koffie chiapudding met pindakaas gemaakt, maar er geen foto […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden