Libanese auberginesalade

Libanese auberginesalade

Je kunt deze Libanese auberginesalade als maaltijdsalade eten, maar het is ook lekker met een gegrild kippendijtje bestrooid ras-el-hanout kruiden. Dit is een geweldig auberginerecept uit het Midden-Oosten om altijd bij de hand te hebben. Perfect geroosterde aubergine wordt geserveerd met een prachtige saffraan-yoghurtsaus en granaatappelpitjes. Het is heerlijk als bijgerecht of als indrukwekkend voorgerecht! […]

Komkommersalade met basilicum

Komkommersalade met basilicum

Het is vandaag de dag van de komkommer en ik heb een simpele maar oh zo heerlijke komkommersalade met basilicum voor jullie. Komkommerlinten op een yoghurtsaus met fijngehakte basilicum. Net even weer iets anders dan een tzaziki. Probeer het eens!   Deze romige, knapperige komkommer met een basilicum-yoghurt op smaak gebracht met citroenrasp en extra […]

Kip met citroenrijst en asperges

Kip met citroenrijst en asperges

Een makkelijk eenpansgerecht.

Groene voorjaarssalade met asperges

Groene voorjaarssalade met asperges

Dit recept voor een groene voorjaarssalade met asperges is een ode aan de beste verse producten van het seizoen, zoals groene asperges, doperwten, raapstelen, sugar snaps, zeekraal, veldsla en meer! Meng het met de kruidige groene dressing en werk af met lente-uien en mozzarella. Waardoor een eenvoudige maar verbluffende salade ontstaat, boordevol bevredigende textuur en […]

Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

De bekende eenvoudige Griekse salade bestaat uit principe uit feta, tomaten, komkommer en (Kalamata) olijven en serveer je zonder sla. Lekker als voorgerecht, bij een zomerse BBQ of als hoofdgerecht geserveerd met knoflookbrood. Deze Griekse salade met gebakken feta maakt het zacht, romig en smaakvol. Het vormt een mooi contrast met de sappige tomaten en […]

Gevulde geroosterde paprika's

Gevulde geroosterde paprika’s

Lekker als tapas of bij de borrel.

Gevulde courgettes met bulgur

Gevulde courgettes met bulgur

De courgettes worden o.a. gevuld met het pittige worstje Sucuk.

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Gekleurde wortelsalade met feta

Gekleurde wortelsalade met feta

Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Dit gekarameliseerde knoflooktaartrecept komt uit het boek Plenty van chef-kok Yotam Ottolenghi. Plenty is een kookboek over groenten met interessante en inspirerende manieren om ze te koken. Alles wat ik er tot nu toe van heb gemaakt was heerlijk, en deze gekarameliseerde knoflooktaart is een van mijn favoriete recepten. Ik ben dol op gekarameliseerde knoflook, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden