De bekende eenvoudige Griekse salade bestaat uit principe uit feta, tomaten, komkommer en (Kalamata) olijven en serveer je zonder sla. Lekker als voorgerecht, bij een zomerse BBQ of als hoofdgerecht geserveerd met knoflookbrood. Deze Griekse salade met gebakken feta
maakt het zacht, romig en smaakvol. Het vormt een mooi contrast met de sappige tomaten en koele komkommer in deze versie van een Griekse salade. Geniet van de smaak van de Middellandse Zee met deze frisse en levendige salade.

 

Griekse salade

 

Voor een onvergetelijke Griekse salade bak of grill je de feta. De romige zoutheid van een zachte feta, gecombineerd met de super verse tomaten, komkommers en olijven, is zo lekker dat je het echt eens moet proberen.

 

Meestal worden stukjes feta verkruimeld bovenop de salade. Maar als je de plakken kaas in een pan bakt totdat de kaas goudbruin wordt aan de randen en zacht en weelderig wordt, weet je niet wat je proeft.
De gegrilde kaas gaat vervolgens bovenop de tomaat, komkommer, rode ui en olijven. De warme, romige kaas op gekoelde knapperige groenten en frisse kruiden is een match in heaven.

 

Feta

 

De beste feta die je voor dit gerecht kunt gebruiken, is feta van Griekse schapenmelk. Omdat dit de optie met het hoogste vetgehalte is, waardoor deze het meest romig en rijkst is.
Heb je geen zin om met de pan of grill te rommelen? Bak de feta in een oven.

 

En omdat warme feta zo lekker is, heb ik nog twee heerlijke recepten hiermee voor jullie:

Gebakken feta met verse vijgen
Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

 

Tips:

 

Je kunt de feta grillen of bakken.

Of je maakt een Griekse salade met gebakken halloumi, is ook erg lekker!

Griekse salade met gebakken feta

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Griekse salade met gebakken feta: