Kipgehaktballetjes in rode wijnsaus

Kipgehaktballetjes in rode wijnsaus

Deze kipgehaktballetjes in rode wijnsaus zijn een afgeleide van de Franse klassieker Coq au vin oftewel kip in rode wijn. Het voordeel van dit gerecht is dat het veel sneller klaar is dan de klassiek kip in rode wijn. En daarbij zijn wij gewoon gek op gehaktballetjes, dus een goed excuus om ze op deze […]

Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept

Prei vinaigrette

De prei was in de aanbieding en dat was voor mij een mooi excuus om eens deze prei vinaigrette te maken. Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept. Een klassieker die het nog steeds goed doet moet ik zeggen. Het toch wel een van de lekkerste manieren om prei te bereiden. En met dit gerecht […]

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Denk je aan herfst dan denk je aan paddenstoelen. Deze heerlijke hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen lijkt een beetje op een quiche, maar is dat toch niet helemaal. Ik heb de bodem gevuld met een soort quichevulling en daarop later de gebakken uien en paddenstoelen gedaan. Een te lekkere vegetarische taart wat op […]

Croque monsieur

Croque monsieur

Wij zijn gek op tosti’s en vooral op de Croque monsieur. Een ham-kaas tosti 2.0 zeg maar. Deze Franse tosti heeft nog een heerlijke bechamel/kaassaus als topping. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen door de gesmolten kaas en de romige saus.   Croque monsieur   Een Croque monsieur lijkt dus niet echt op […]

Gebakken zalm met mosselen

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Deze gratin van koolrabi met blauwe kaas is een heerlijk bijgerecht voor een speciaal etentje thuis. De sappigheid van de koolrabi geeft het gerecht een frissere smaak dan andere soorten gratin. Maar het is wel net zo romig en lekker, iets wat je ook verwacht van een gratin.   Gorgonzola   De gratin is gemaakt […]

Galette met pompoen en paddenstoelen

Galette met pompoen en paddenstoelen

Deze Galette met pompoen en paddenstoelen is een heerlijke vegetarische hartige taart. Serveer het voor een speciaal etentje thuis. Maak er een lekkere vegetarische jus bij en een groene salade en je hebt een compleet vegetarisch menu.   Galette   Een galette is een Franse open platte taart welke hartig of zoet kan zijn. De […]

Gestoofde venkel

Gestoofde venkel

Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft heel veel smaak. Het is lekker een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. Of als vegetarisch gerecht, serveer er dan feta, geitenkaas, verse kruiden zoals dille, kappertjes en noten of pijnboompitten erbij.   Venkel   De […]

Pêche melba

Pêche melba

Een klassieker onder de Franse desserts is toch wel de Pêche melba. Een zomers nagerecht gemaakt van gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Nu de perziken volop liggen te shinen op de groenteafdelingen, is het hoog tijd om deze evergreen onder de toetjes te maken.   Klassieke Pêche melba   Dit dessert is gecreëerd door de […]

Klassieke Quiche Lorraine

Klassieke Quiche Lorraine

Ik ben gek op de klassieke quiche Lorraine, maar kwam erachter dat ik deze nog niet op de site had staan. Hoog tijd om deze lekkere hartige taart te bakken en het recept uit te schrijven voor jullie. Nou hier is tie hoor.   Quiche Lorraine   Dit is een klassieke Franse hartige open taart […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden