Cranberry ginger ale mocktail

Cranberry ginger ale mocktail

We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]

Zelfgemaakte havermout proteïnerepen

Zelfgemaakte havermout proteïnerepen

Volgens de diëtiste eet ik te weinig en krijg ik te weinig eiwitten (proteïne) naar binnen. Maar ik moet zeggen dat zes keer eten op een dag niet meevalt. Het zijn weliswaar kleine porties, maar omdat ik geen honger heb na mijn gastric sleeve operatie, vergeet ik te eten. Nu heb ik een timer in […]

Stamppot zuurkool met spekjes en appel

Stamppot zuurkool met spekjes en appel

Heerlijk ouderwets stamppotje, maar dan met een twist. Natuurlijk kan je deze stamppot zuurkool met spekjes en appel ook nog met een rookworst serveren, maar dat hoeft niet. Als je het vegetarisch wilt houden, gebruik dan vegetarische speckjes en eventueel een vegetarische rookworst.   Je kunt de aardappelen en zuurkool samen koken, maar ik kook […]

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Door de pastinaak te roosteren, krijg deze groente nog meer smaak en komt het zoete ervan goed naar boven. Het is een romige geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto geworden. Je hoeft geen room toe te voegen, maar kunt wel een lepeltje room erover doen bij het serveren.   Ik heb groentebouillon gebruikt voor deze soep, […]

Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse jachtschotel

Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet.   Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.   Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt […]

Beef salade met truffelaardappelen

Beef salade met truffelaardappelen

Zo na de feestdagen blijf je meestal met wat restjes eten van het diner zitten. Maar van die restjes kan je weer een heerlijk gerecht maken. Zo heb ik na het verorberen van een Tomahawk steak, met de restjes vlees en aardappelen deze heerlijke beef salade met truffelaardappelen gemaakt. Dit kan je natuurlijk ook doen […]

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Vind je de kleur van deze paarse zoete aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donkerpaars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.   De paarse zoete aardappel is een exclusieve […]

Ingemaakte rode biet

Ingemaakte rode biet

Pickles zijn ingelegde of ingemaakte groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker. In principe kan je hiervoor alle soorten rauwe groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken. Vandaag heb ik ingemaakte rode biet gemaakt.   Ik had oerbieten gekocht en […]

Salade met koolrabi, rammenas en gerookte eendenborst

Salade met koolrabi, rammenas en gerookte eendenborst

Ziet dit er niet feestelijk uit? Echt een salade om als voorgerecht te serveren tijdens een dinertje thuis. Helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het meeste van te voren bereiden. Zoals de dressing en de dunne plakjes snijden. Ik heb de plakjes met een mandoline gesneden. Voor deze salade met koolrabi, rammenas en gerookte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden