Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Spaanse Pan con Tomate

Spaanse Pan con Tomate

Ik weet nog wel dat ik de eerste keer Spaanse Pan con Tomate at. Tjonge wat was dat lekker zeg! Zo’n simpel broodje, maar bomvol met smaak. Hoog tijd om het zelf thuis te maken. Ik heb er pan con tomate y jamón van gemaakt. Een eenvoudig gerecht gemaakt van geroosterd brood, lekkere olijfolie, knoflook, […]

Groene kruiden salade met burrata

Groene kruiden salade met burrata

Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Luxe zalmsalade schotel

Luxe zalmsalade schotel

Ik heb voor jullie een heel retro gerecht, namelijk deze luxe zalmsalade schotel. En omdat het zo retro is, heb ik het ook maar op een mooie retro visschaal geserveerd (haha). Deze heb ik ooit eens gekocht, maar nog nooit gebruikt. Tijd om hem uit de kast te trekken voor deze heerlijke visschotel. Het is […]

Geroosterde wortelsoep

Geroosterde wortelsoep

Deze geroosterde wortelsoep is heel makkelijk te maken. De oven doet namelijk het werk voor je. Je roostert de wortel en ui in de oven en als de groenten zacht zijn, pureer je dit samen met de bouillon en kokosmelk in een blender. Comfortfood in een bowl, een lekkere warme soep voor een kille dag. […]

Groene asperge currysoep

Groene asperge currysoep

Ze zijn weer te koop …. de groene asperges! Wij zijn er gek op en ik maak altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten in de aspergetijd. Als ze in de aanbieding zijn, maak er dan deze heerlijke romige vegetarische/vegan soep van. Deze Thaise groene asperge currysoep zelf maken is helemaal niet moeilijk.   Asperges   Groene […]

Halloumi met honing en roze peper

Halloumi met honing en roze peper

Een simpel met superlekker gerechtje. Serveer deze halloumi met honing en roze peper als lunch, borrelhap of voorgerechtje. Heerlijke gebakken halloumi wat knapperig van buiten en nog zacht van binnen is overgoten met zoete honing met een roze pepertje. Met slechts vijf ingrediënten, flans je dit supersnel in elkaar. En zeg nou zelf, dit ziet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden