Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]
Zoals je in mijn blog: Een heerlijke wijn bij mosselen kunt lezen, heb ik een hele goede witte wijn die heel mooi past bij mosselen. Om deze combinatie uit te proberen, moest ik natuurlijk wel mosselen gaan bereiden. Het zijn deze mosselen met Italiaanse witte wijn geworden. Uiteraard heb ik een scheut van die heerlijke […]
Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]
Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken. Burgers Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op […]
Ik had een mooie bavette gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen! Bavette […]
Ik maak altijd zelf hamburgers. Vind het leuk om steeds weer andere smaken in een burger te verwerken. De ene keer is het een visburger of een megagrote burger. Deze keer heb ik een Piri piri kipburger met rookkaas gemaakt. Piri piri Aanleiding was eigenlijk de zwarte hamburger broodjes die ik bij de […]
Wij zijn gek op taco’s, die lekkere crunchy schelpen gevuld met Mexicaanse smaken. Alleen het eten ervan is een dingetje. Meestal vallen ze uit elkaar in je handen als je een hap neemt. Niet handig dus. Maar nu zijn er de mini taco tubs. Taco schelpen in de vorm van een schuitje die veel makkelijker […]
Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]
Net zoals de Gazpacho is deze Spaanse koude soep Salmorejo ook een klassieker. De soep wordt koud geserveerd en is heerlijk op een warme of tropische dag. En die hebben wij tegenwoordig ook in ons kikkerlandje. Reden genoeg om deze koude soep eens te maken als het weer eens erg warm is in de zomer. […]
Dit is een goede manier om snel een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Deze roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus zit vol met umami smaak door de black bean garlic sauce. Deze saus had ik eens gekregen op een food event van Lee Kum Kee maar had ik nog niet gebruikt. Goede reden […]