Zoals je in mijn blog: Een heerlijke wijn bij mosselen kunt lezen, heb ik een hele goede witte wijn die heel mooi past bij mosselen. Om deze combinatie uit te proberen, moest ik natuurlijk wel mosselen gaan bereiden. Het zijn deze mosselen met Italiaanse witte wijn geworden. Uiteraard heb ik een scheut van die heerlijke wijn bij de mosselen gedaan tijdens het koken.

 

Mosselen

 

Manlief was vroeger nooit zo gek op mosselen, maar de manier waarop ik ze bereid heeft hem helemaal ervan overtuigd dat mosselen lekker kunnen zijn. Geef hem een groot bord met deze schelpen en hij slurp ze achter elkaar op. Ook deze mosselen met natuurlijk een beetje drank erin, vond hij te gek. En elke keer zegt hij; ‘dit waren de lekkerste mosselen die ik ooit gegeten heb’. Haha, hij blijft dat zeggen, maar wel leuk zulke complimenten natuurlijk.

 

Hoe je mosselen schoon maakt en bereiden kan, lees je hier.

 

Ik heb bij deze mosselen een milde citroen aioli gemaakt. Mild omdat ik maar 1 teentje knoflook in plaats van een heleboel, erin gedaan heb. Lekker fris door de citroensap en citroenrasp. De rasp geeft echt de citroensmaak aan de saus. De aioli kan je eventueel een dag van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.

 

De wijn

 

De witte Furore Bianco DOC – 2018 – Marisa Cuomo – Amalfi┬áging heel goed samen met de mosselen maar ook met de aioli.
Als brood heb ik mini Turkse broodjes erbij geserveerd. Dit brood kan je gebruiken om te dippen in het heerlijke mosselvocht.

 

Mosselen met Italiaanse witte wijn

 

 

Recept Mosselen met Italiaanse witte wijn: