Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist op de spinazie feta börek.
Enfin ik heb dit oude receptje van mij wederom gemaakt en vind het nog steeds lekker.

 

Sucuk

 

Sucuk vraag jij je misschien af? Sucuk is een pittig gekruid worstje uit de Turkse keuken. Ik koop het altijd als ik bij de Turkse winkel ben. Het worstje is gemaakt van rundvlees en wordt ook veel gegeten in het Midden-Oosten, de Balkan landen en Centraal-Azië.
Het heeft wel een bijzondere smaak, je moet ervan houden. Ik vind het heel erg lekker, vooral in dit filorolletje.
Ik zag trouwens pas ook in de supermarkt dit worstje liggen, maar als jij het niet kunt vinden gebruik dan chorizo of salami.

 

Wij zijn gek op de smaken van het Midden-Oosten en daarom ga ik regelmatig naar een Turkse winkel. Niet alleen kan je daar heerlijk vers lamsvlees kopen maar nog heel veel andere bijzondere producten. Ik vind het ook leuk om daar inspiratie op te doen en nieuwe producten uit te proberen. Als ik niet weet wat het is of waarvoor het gebruikt wordt, dan vraag ik het gewoon. Ze zijn altijd bereid om je het een en ander te vertellen over deze levensmiddelen. In mijn blog: Wat koop ik bij de Turkse supermarkt kan je lezen wat ik daar vaak koop.

 

 

Recept Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie: