Picanha met chimichurri saus

Picanha met chimichurri saus

De picanha steak is geen alledaags stukje vlees in ons land. Maar in Zuid-Amerika zijn ze er gek op en wordt dit vlees heel veel bereid op de barbecue. En daar is dit vlees uitermate geschikt voor. Ik heb een mooi stuk gekocht en daar deze heerlijke picanha met chimichurri saus van gemaakt. Bereid het […]

Rabarber en aardbeienijs

Rabarber en aardbeienijs

De rabarber en aardbeien zijn in het seizoen. En omdat deze twee zo goed samengaan, heb ik een heerlijk rabarber en aardbeienijs ervan gemaakt. En het goede nieuws is dat je voor dit ijs helemaal geen ijsmachine nodig hebt. Wel een paar uur geduld, want het ijs moet natuurlijk opstijven in de koelkast. Maak een […]

Tex Mex pizza met kip

Tex Mex pizza met kip

Mijn man had zin in pizza en ik had zin in Mexicaans. Caramba, het is een Tex Mex pizza met kip geworden. Het is een soort Fajita op een pizza, een super lekkere combinatie. Ik heb al diverse pizza’s op de site staan, maar deze is toch wel een van onze favorieten geworden. Die gaan […]

Syllabub met Limoncello en citroen

Syllabub met Limoncello en citroen

Als je onverwacht eters krijgt en je wilt snel een lekker nagerecht bereiden, maak dan deze syllabub met Limoncello en citroen. Een snel te maken toetje wat toch heel erg feestelijk is. Breng het op smaak met wat jij lekker vindt, ik heb er een frisse citroensmaak aan gegeven door de toevoeging van citroenrasp en […]

Salade met yacon, appel en bosknoflook

Salade met yacon, appel en bosknoflook

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. appels, yacons en bosknoflook en ik heb dit gecombineerd in een salade. Met deze warmte is het wel lekker om salades te eten, of het nu voor de lunch of als voorgerecht of bijgerecht is bij de avondmaaltijd. Dus mocht jij yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer […]

Vegetarische romige gnocchi

Vegetarische romige gnocchi

Ik had een plantaardige strooikaas gekregen waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ook had ik nog lekkere grote verse gnocchi in de koelkast liggen. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke vegetarische romige gnocchi. Je kunt er zelfs een vegan gerecht van maken als je dat wilt.   Gnocchi   Zachte kussentjes gemaakt van […]

Piña Colada

Piña Colada

Ik weet nog heel goed dat ik mijn eerste Piña Colada dronk. Dat was op een cruise in het Caraïbisch gebied. Ik geloof dat ik alle cocktails die op de cocktailkaart stonden uitgeprobeerd heb. Tjonge wat vond ik ze lekker zeg, vooral de Piña Colada en de Daiquiri’s. Tja de omgeving en tropische temperaturen hielpen […]

Geroosterde wortelen met opgeklopte burrata

Geroosterde wortelen met opgeklopte burrata

Ik mocht weer heel veel prachtig gekleurde wortelen uit onze polder ontvangen. Deze wortelen komen van boer Martin Topper en ik heb eens mogen aanschouwen hoe ze geoogst werden. Nu heb ik al diverse bereidingen van wortelen op de site staan, tijd voor weer een nieuw recept. Het zijn geroosterde wortelen met opgeklopte burrata, Zhoug […]

Ingelegde komkommer met knoflook

Ingelegde komkommer met knoflook

In de Flevourbox van juni zat o.a. een biologische komkommer en bosknoflook. Ik heb deze twee gecombineerd in dit heerlijke recept van ingelegde komkommer met knoflook. Een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Probeer het eens!   Komkommer   Deze biologische komkommer komt van BioFood uit Almere waar ze sinds 2017 biologische (vrucht)groente telen. Komkommer […]

Mango en limoen Gin Tonic

Mango en limoen Gin Tonic

Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet zo. Hij vindt het bitter. Maar hij is wel gek op mango. Nu heb ik een frozen mango en limoen gin tonic gemaakt en dat vond hij weer heel erg lekker. Haha, hoe kan je iemand toch aan de gin en tonic krijgen.   Gin […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden