Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven!   Noedels   Ben jij ook zo […]

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet […]

Witte chocolade karameliseren

Witte chocolade karameliseren

Ik had ooit eens op MasterChef Australië gezien dat ze witte chocolade karameliseerden in de oven. Weet niet meer waarvoor ze het toen gebruikt hebben, maar het idee van witte chocolade karameliseren is mij wel bijgebleven. En toen ik geen karamel chocolade in huis had voor een recept, heb ik de witte chocolade in de […]

Spaghetti met geroosterde paprika

Spaghetti met geroosterde paprika

In de Flevourbox van mei zaten o.a. drie verschillende kleuren paprika’s, rood, geel en groen. De zogenaamde stoplicht paprika’s. Nu ben ik gek op gegrilde paprika’s uit de oven, dus heb ik ze gegrild. Heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om in een gerecht te verwerken. Ik heb er een spaghetti met geroosterde […]

Taco’s met vis en guacamole

Taco’s met vis en guacamole

Als je gek op vis bent, heb ik een heerlijk recept voor je. We gaan op de Mexicaanse toer met deze taco’s met vis en guacamole. Daarbij natuurlijk ook nog een lekkere salsa gemaakt van maïs, tomaatjes, Jalapeño peper en koriander. Vul de taco’s hiermee en smullen maar!   Taco’s   Taco’s zijn dubbelgevouwen maïstortilla’s […]

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Deze rijst met gehakt, spinazie en shiitake is een afgeleide van de Taiwanese Rou zao fan. Het heeft ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen heb ik het gehakt niet zo laten pruttelen zoals dat eigenlijk gedaan wordt lang (minstens vier uur) in het Taiwanese recept. Een snellere versie zullen we maar zeggen, maar wel eentje met heel […]

Spaghetti met Jerk garnalen

Spaghetti met Jerk garnalen

In een foodybox mocht in volkoren spaghetti en een bakje Paturain Cuisine ontvangen. Nu had ik nog grote garnalen in de vriezer en beukenzwammetjes in de koelkast liggen, dus de combinatie was snel gemaakt. De kruidensaus is op zich al heel lekker om zo te gebruiken, maar ik het er een Jamaicaanse twist aan gegeven. […]

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Kokosmelk Panna Cotta met rabarber

Ik heb toch een heerlijke twist op de Italiaanse klassieker panna cotta. Het is een romige kokosmelk panna cotta met rabarber. Heel makkelijk te maken met dezelfde zachte textuur als de klassieke panna cotta en een heerlijke milde smaak van kokos. Daarbij de zacht gegaarde rabarber, het is een match in heaven!   Panna cotta […]

Salade met zalm, asperges en aardappelen

Salade met zalm, asperges en aardappelen

De asperges zijn in het seizoen en wij genieten ervan zo lang het kan. Ik het nu een heerlijke salade met zalm, asperges en aardappelen met lekker veel verse kruiden gemaakt. Een echte voorjaarssalade die je warm, lauwwarm of koud kunt serveren. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, eventueel nog geserveerd met een lekker […]

Midden-Oosterse kip met rijst

Midden-Oosterse kip met rijst

Deze Midden-Oosterse kip met rijst is een afgeleide van Machboos, een traditioneel rijstgerecht met kip uit het Midden-Oosten. Het gerecht wordt bereid met basmati rijst en heel veel specerijen en kruiden. Daarbij kip of vlees zoals lam en dat alles wordt in een pan gemaakt. Het lijkt een ingewikkeld gerecht door alle ingrediënten die erin […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden