In een foodybox mocht in volkoren spaghetti en een bakje Paturain Cuisine ontvangen. Nu had ik nog grote garnalen in de vriezer en beukenzwammetjes in de koelkast liggen, dus de combinatie was snel gemaakt. De kruidensaus is op zich al heel lekker om zo te gebruiken, maar ik het er een Jamaicaanse twist aan gegeven. Of eigenlijk is een het fusion gerecht geworden, want de Ajvar rode paprikasaus die ik er ook in verwerkt heb, komt weer uit de Turkse winkel. Vele maar heerlijke smaken in dit bordje spaghetti met Jerk garnalen.

 

Spaghetti

 

Wat is het fijn dat je tegenwoordig zoveel soorten spaghetti kunt kopen. Van de traditionele, tot volkoren, verse, vegan, spelt, linzen en glutenvrije spaghetti. Voor ieder wat wils.
Niet is zo lekker als een bord met dampende spaghetti.
De Italianen zijn heel precies als het gaat om welke saus je bij welke pasta serveert. Elke pastasoort zou geserveerd moeten worden met een bepaalde saus, nou weet ik niet of ze het ermee eens zijn dat ik deze saus bij de spaghetti serveer, maar wij vonden het heerlijk.
De regel is hoe fijner de pasta, hoe lichter de saus. Zo wordt er bijvoorbeeld bij spaghetti romige sauzen of lichtere sauzen die op basis van witte wijn of alleen olie gemaakt worden.

 

Garnalen

 

Voor dit gerecht heb ik rauwe garnalen gebruikt. Die kan je vers of diepgevroren kopen. Koop dan wel garnalen die al gepeld zijn en waarvan het darmkanaaltje verwijderd is. Je hoeft geen gekruide garnalen te kopen, want we gaan in dit recept de garnalen zelf kruiden met de Jamaicaanse Jerk kruiden.

 

Paddenstoeltjes

 

Ik had nog die leuke kleine beukenzwammetjes liggen in de koelkast en heb ze daarom verwerkt in het gerecht. Je kunt ook andere soorten paddenstoelen gebruiken en die in dunne plakjes of stukjes snijden.
Ik ben gek op die paddenstoeltjes en gebruik ze regelmatig. Zo heb ik ze o.a. verwerkt in deze Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes, Salade met biet, forel en paddenstoeltjes en Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook.

 

Tips:

 

De Paturain cuisine knoflook en fijne kruiden is een mooie basis voor de saus. Het geeft het gerecht een romige en lekkere smaak mee.

Ajvar is een soort paprikasaus die je in een pot in de grotere supermarkten zult vinden. Het is een heerlijke smaakmaker die je voor heel veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Als je het niet in de supermarkt kunt vinden, dan kan je het in een Turkse winkel kopen. Er is een pittige en milde variant van deze saus, koop de pittige als je van pikant eten houdt.
Als je het niet kunt vinden, kan je tomatenpuree gebruiken.

 

 

Recept Spaghetti met Jerk garnalen: