Boer Karin van de Polderkip en Polderknoflook liet mij weten dat ze in nieuw product hadden, namelijk knoflookpoeder gemaakt van hun rode knoflook. Of ik dit proberen wilde. Natuurlijk wil ik dit proberen, wij zijn immers gek op knoflook! Dus op een vrijdagmiddag – als haar winkeltje open is – naar het buitengebied gereden en de knoflookpoeder meegenomen. Daarnaast nog wat heerlijke kip en knoflookpuree van haar ingeslagen. Hiervan heb ik deze heerlijke Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes gemaakt.
Het is nu al ons favoriete kipgerecht, boterzachte kip in een romige saus met een heerlijke knoflooksmaak.

 

Kip

 

De kippetjes van Karin zijn scharrelkippen die een goed leven hebben gehad. Ik heb zelf mogen aanschouwen in wat voor grote ruimte zij binnen en buiten kunnen scharrelen. Deze kippen hebben een Beter Leven Keurmerk met 1 ster. En elk jaar komt de dierenbescherming weer langs om te controleren hoe het met de kippen gaat.
Omdat deze scharrelkippen op een diervriendelijke manier gehouden worden, langzaam groeien en heel veel bewegingsruimte hebben, heeft het vlees veel meer smaak. (H)eerlijk kippenvlees en dat proef je!

 

Boer Karin (ze wil geen boerin genoemd worden) is een bevlogen mens. Ze raakt niet uitgepraat over hun bedrijf, hoe zij duurzaam te werk gaan en met een natuurlijke kringloop. Zo voeren zij de kippen met hun eigen verbouwde graan en de mest van de kippen gaat weer hun land op.

 

Knoflook

 

Karin en haar man zijn 15 jaar geleden begonnen met het telen van knoflook. Er werd toen nog bijna geen knoflook geteeld in Nederland en zij hebben alles zelf moeten uitvinden. Het resultaat is een heerlijke knoflook van ongekende kwaliteit. En wat denk je, het meeste gaat naar Frankrijk want ja die Fransen weten wel wat lekker en goed is.
Maar ook wij kunnen van 1 augustus tot half februari genieten van deze lekkere verse knoflook. Zowel de knoflook als de kip kan je dagelijks bij de boerderij verkrijgen. Ze hebben aan de weg een automaat staan, waar je deze producten uit kunt trekken. Hoe leuk is dat. Natuurlijk kan je de producten ook online bestellen bij ze.
Dit is geen gesponsord bericht, ik ben gewoon fan van onze boeren in Flevoland.

 

Wat eten we erbij:

 

Lekker bij dit gerecht is aardappelpuree, witte rijst, een lekker stokbrood of een groentepuree zoals Knolselderij wortelpuree, Romige pastinaakpuree of Zoete aardappelpuree.

 

 

Recept Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes: