Broodje met Bulgogi speklapjes

Broodje met Bulgogi speklapjes

Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar er wordt ook wel varkensvlees voor gebruikt. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd, het is namelijk behoorlijk pikant. Ik heb met de saus een broodje met bulgogi speklapjes geworden. Een broodje waar jij je vingers bij aflikt, zo lekker! Deze speklapjes zijn ook […]

Griekse salade met orzo

Griekse salade met orzo

Wat is het warm hè. Tijd voor een lekkere salade, want we hebben geen zin om lang in de keuken te staan toch. Met deze Griekse salade met orzo tover je de zomer op tafel en waan jij je in Griekenland. Een simpele maar oh zo lekkere salade, dit wil je proberen!   Griekse salade […]

Zomerse salade met gegrilde kip en groenten

Zomerse salade met gegrilde kip en groenten

Het is zomer en de dagen zijn lang en lekker warm. Tijd voor een heerlijke maaltijdsalade zoals deze zomerse salade met gegrilde kip en groenten. Gebruik restjes gebraden kip ervoor of bak van tevoren kipdijfilets voor deze salade. Serveer de salade koud of lauwwarm.   Salades   Zomers ben ik gek op salades, ik maak […]

Haringsalade met courgette en mango

Haringsalade met courgette en mango

Ik was met mijn moeder naar onze lokale markt gegaan. Hoewel het een klein marktje is, staan er wel de basic kramen. Ze was vooral enthousiast over de grote groenteboer, waar ik altijd kom en ging enthousiast haar boodschappen doen hier. Ook kocht ze Hollandse Nieuwe voor ons voor de lunch. Nu is die haring […]

Pittige steaksalade met radijsjes

Pittige steaksalade met radijsjes

Ik had een veel te grote bavette gekocht voor op de barbecue, maar die heb ik wel lekker in z’n geheel gegrild. Want van overgebleven gegrild vlees kan ik weer iets heerlijks maken, zoals deze pittige steaksalade met radijsjes. Het pittige zit em in de twee soorten radijsjes, de rode bosui en de verse knoflook […]

Sandwich Italiaanse kaas en ham

Sandwich Italiaanse kaas en ham

Tijdens mijn bezoek bij de The Buffel Company in ons dorp, kreeg ik een Formaggio di buffalo (een milde half zachte kaas) mee. Dit is geen mozzarella, het lijkt er zelfs niet op. Maar het is een kaas gemaakt van buffelmelk die heel goed op een borrelplankje past, maar ook lekker op brood is. De […]

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Flatbread met mozzarella en salsa

Flatbread met mozzarella en salsa

Echte buffel mozzarella uit ons eigen dorp. Hoe lekker is dat! Heerlijk op een pizza of in een salade, maar ik heb er nu deze lekkere flatbread met mozzarella en salsa van gemaakt. Je kunt dit als lunch, avondeten met een groene salade en als borrelhapje serveren. De zelfgemaakte salsa erbij maakt de flatbread helemaal […]

Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker.   Aubergines   Eet jij wel eens aubergines, of weet je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden