Knoflook roombroodjes

Knoflook roombroodjes

Ben je gek op knoflook? Dan heb ik een heerlijk broodje voor je. Deze knoflook roombroodjes met kaas zijn heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om bij een soep te serveren. Broodjes gevuld met roomkaas met verse kruiden en knoflook erin en daarna gedoopt in zelfgemaakte knoflookboter, dit wil je proeven!   Knoflook […]

Peulvruchten curry met spinazie

Peulvruchten curry met spinazie

Ik heb een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht voor jullie. Je kunt het als soep of als curry serveren, wat jou maar lekker lijkt. Deze peulvruchten curry met spinazie is lekker met gekookte witte rijst of met naanbrood. Zo’n bowl met curry is comfort food ten top. Niet te spicy maar wel lekker […]

Geroosterde aubergine soep

Geroosterde aubergine soep

Ik wil dit jaar van zoveel mogelijk soorten groenten een soep maken. Omdat ik gek ben op aubergines, moest hiervan natuurlijk ook een soepje gemaakt worden. Het is deze geroosterde aubergine soep geworden. En lekker dat het was! Ben jij ook zo gek op aubergine, probeer deze soep dan snel. Een romige vegetarische/vegan soep met […]

Salade met bietjes, vijgen en feta

Salade met bietjes, vijgen en feta

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en ik heb een ontzettend lekkere herfstsalade voor jullie. Omdat de vijgen nu in het seizoen zijn, had ik die gekocht. En ik had nog wat gele bietjes gekookt in rode bietensap over van een ander recept. Deze twee ingrediënten zijn de basis geworden van een […]

Stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus

Ik heb voor jullie een lekkere en makkelijk te maken maaltijd. Dit heerlijke stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus maak je in een mum van tijd en daarna is het smullen geblazen. De gehaktballetjes worden gemaakt van verse braadworst, je bakt ze eerst bruin en laat ze daarna garen in een tomatensaus. Je kunt het voor […]

Knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise

Knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise

In de herfst Foodybox zat o.a. Leksands Knäckebröd. Nu ben ik gek op knäckebröd, dus dat kwam goed uit. Ik heb voor de lunch een heerlijk knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise gemaakt en dat was smullen. Lekker veel carpaccio op het knäckebröd en op smaak gebracht met truffelmayonaise, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, bieslook en Parmezaanse kaas. […]

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderij wordt niet zo vaak meer gebruikt in onze keuken en dat is jammer. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol. Comfortfood op z’n best, eet het warm op een koude dag of koud op een warme dag. Dat is het leuke van bleekselderij, deze […]

Drie verschillende wraps

Drie verschillende wraps

Een wrap is altijd een lekker idee. Of het nu voor lunch, avondmaaltijd op een warme dag of als borrelhapje is. Je kunt ze van tevoren maken en ze strak ingerold in huishoudfolie in de koelkast bewaren tot je ze gaat eten. Neem ze mee in je lunch box zodat je er op je werk […]

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden