Krokante smashed potatoes

Krokante smashed potatoes

Geplette aardappelen oftewel crushed of smashed potatoes is zo’n lekker bijgerecht of tussendoortje! Ze zijn krokant van buiten, romig van binnen en boordevol smaak. En dan die goddelijke saus erbij, deze krokante smashed potatoes wil je proeven! Hiervan blijf je eten, je kunt niet stoppen. Ook heerlijk als tapas trouwens, een soort patatas bravas 2.0. […]

Zelf kiemgroente van linzen maken

Zelf kiemgroente van linzen maken

Heb je het laten ontkiemen van linzen al eens geprobeerd? Zo niet, dan mis je veel. Deze leuke, knapperige en lekkere gekiemde linzen zitten boordevol voedingsstoffen en zijn licht verteerbaar. Ze zijn de nieuwe hit in de keuken. Veganistisch? Natuurlijk! Glutenvrij? Oh ja! Deze kiemgroenten zijn goed voor iedereen! Dus ga snel zelf kiemgroente van […]

Mini trifle met advocaatcustard

Mijn schoonzusje kwam eten bij ons en zij is gek op toetjes. En het was zondag, dat is de enige dag dat wij een nagerecht nemen. Omdat de Paasdagen eraan komen, wilde ik een Paasdessert maken. Het is deze zalige mini trifle met advocaatcustard geworden. Een lekkere dot slagroom erop en verse frambozen, maakt de […]

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Als ik er de tijd voor heb, vind ik het lekker om te lunchen met een salade. Deze keer is het een heerlijke salade met gerookte forel en crispy linzen geworden. Je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van of serveer het met een lekker stuk brood. […]

Zelf kippenbouillon maken

Zelf kippenbouillon maken

Ik weet nog heel goed hoe elke dag in de keuken van het restaurant van onze ouders wel een grote pan met bouillon stond te trekken op het fornuis. Deze bouillon werd dan weer gebruikt als basis voor soepen en sauzen. Ik heb vandaag ook een bouillon getrokken, namelijk van een soepkip die ik op […]

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Deze stamppot is zowel ’s winters als zomers lekker. Als de winter voorbij is, betekent het niet dat je geen stamppot meer eten kunt. Het is geen superzwaar gerecht, maar een heerlijke kruidige stamppot met de smaken van het Midden-Oosten. Hollandse bloemkoolstamppot met sucuk en baharat, een heerlijk twist op een klassieke stamppot. Dit wil […]

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze geroosterde spitskool met mosterddressing is verbazingwekkend lekker van smaak en textuur. Makkelijk te maken want de oven doet het werk voor je. Je maakt er een mosterddressing bij, kool is nog nooit zo lekker geweest!   Spitskool   Koop jij wel eens een spitskool? De naam […]

Friese Beerenburg bonbons

Friese Beerenburg bonbons

Toen ik bij Tessa Couperus van PaTESSerie een recept voor Friese Beerenburg bonbons voorbij zag komen, wist ik gelijk dat ik deze wilde maken voor manlief. Hij is namelijk Fries van origine en gek op Beerenburg. En hij is binnenkort jarig, dit is dus een heerlijke traktatie voor deze dag.   Beerenburg   De Nederlandse […]

Overnight oats met chocolade ganache

Overnight oats met chocolade ganache

Chocolade voor ontbijt? Ja graag! Deze overnight oats met chocolade ganache is een soort van verantwoord ontbijt die jij nog naar eigen smaak kunt aanpassen. Zo kan je er nog specerijen, lijnzaad, chiazaad, noten, etc. aan toevoegen. Je maakt deze havermout met slechts een paar ingrediënten en hiermee tover je een heerlijk ontbijtje wat smaakt […]

Tomatensoep van tomaten uit blik

Tomatensoep van tomaten uit blik

’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt. Uit blik, hoor ik je denken? Ja uit blik. Tomaten uit blik zijn net zo gezond als verse tomaten en het voordeel van blik is dat de tomaten lekker rijp en op hun best […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden