Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

Peer en rode bessen crumble

Peer en rode bessen crumble

In de Kerst Foodybox zaten o.a. lekkere peren en verse rode bessen. Ik wilde ze combineren in een gerecht. En dat is deze zalige peer en rode bessen crumble geworden, die het als nagerecht met de feestdagen goed zal doen. Lekker zachte perenblokjes met het zuurtje van de rode bessen en daarop een krokante crumble. […]

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Ik mocht een pak heerlijke fonduekaas van Kaltbach ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief niet zo. Dus wat ga ik dan doen met de fonduekaas? Nou ik had onlangs een recept van Yotam Ottolenghi voorbij zien komen. Dit was butternut squash and fondue pie with pickled red chillies en had toen al […]

Cranberry rode bessen gin cocktail

Cranberry rode bessen gin cocktail

En ik heb weer zo’n feestelijke cocktail voor jullie. Een prachtig rood drankje wat het goed zal doen met de Kerstdagen. Maak vooraf een lekkere kruidige rode bessensiroop en dan kan je deze zalige cranberry rode bessen gin cocktail maken. Of maak dit drankje zonder de gin en je hebt een superlekkere mocktail.   Feestelijke […]

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Ben jij ook zo gek op een lekker stukje hertenvlees? Dan heb ik een heerlijk en feestelijk recept voor jou. Deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en cranberry bieten compote wil je gewoon proberen! Hertenbiefstuk staat bekend om de mooie en fluweel malse smaak, het perfecte stukje vlees om te bereiden voor een feestelijk etentje […]

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Het is december, de feestmaand bij uitstek. En daar hoort lekker eten bij. Deze gehaktstaaf van varkensgehakt is zo’n lekker gerecht. Het is eigenlijk een mega saucijzenbroodje oftewel een hartige banketstaaf. Leuk om te maken als borrelhapje met Sinterklaas of als voorgerecht met de Kerstdagen. Lekker warm uit de oven met een krokant bladerdeegkorst.   […]

Kalkoenrollade met barbecuesaus

Kalkoenrollade met barbecuesaus

Als je in een kleiner gezelschap bent met de feestdagen en je niet een hele kalkoen wilt bereiden, dan is deze kalkoenrollade met barbecuesaus een mooi alternatief. Ik heb de rollade gemaakt van kalkoendij, een lekker mals stukje vlees van de kalkoen. En het voordeel van de dijfilet is dat het niet droog wordt maar […]

Kranssalade met gerookte zalm en paling

Kranssalade met gerookte zalm en paling

Wil je eens iets bijzonders serveren op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen, maak dan deze kranssalade met gerookte zalm en paling. Ik heb het op een heel groot rond bord geserveerd en er een krans van gemaakt om het extra feestelijk te maken. Ik heb twee soorten gerookte zalm gebruikt voor deze […]

Rum cocktail met chai thee

Rum cocktail met chai thee

Ik had een grote pot chai thee gezet en hier bleef aardig wat van over. Omdat ik in principe niets weggooi, wilde ik die thee toch nog ergens voor gaan gebruiken. Het is een zalige winterse rum cocktail met chai thee geworden. Een heerlijk kruidig drankje door de chai thee en verwarmend door de rum […]

Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing

Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing

Ik ben gek op gekleurde bietjes en daarom vind je wel een paar recepten hiermee op de site. Vandaag heb ik gele bietjes gekocht en deze in rode bietensap gekookt. De bietjes worden dan mooi rood aan de buitenkant en van binnen zijn ze nog geel. Hiermee heb ik deze heerlijke salade met gele bietjes […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden