koningsoesterzwammen

Pastinaaksoep met saffraan

Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk en leuk om te maken met de feestdagen, maar die coquilles zijn wel aardig prijzig. Nu heb ik pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen oftewel koningsoesterzwammen en deze in de […]

Cocktail met honingrum en granaatappel

Cocktail met honingrum en granaatappel

Zo tegen de maand december aan vind ik het leuk om feestelijke cocktails te creëren. We waren een paar dagen naar Terschelling geweest en op de laatste dag hadden we een rum proeverij op het eiland. Diverse soorten rum worden daar gebotteld en we hebben een paar heerlijke flessen gekocht. Eentje daarvan was een honingrum, […]

Gevulde pompoen op de Big Green Egg

Gevulde pompoen op de Big Green Egg

Rond Halloween is een pompoen dé must-have in huis. Zo is het erg leuk om een pompoen uit te hollen, van een gezichtje te voorzien en er een lichtje in te plaatsen. Heb je een uitgeholde pompoen over? Overweeg dan om hem te vullen en vervolgens te bereiden op de Big Green Egg. Pompoen is […]

Zalm met groene kruidenkorst

Zalm met groene kruidenkorst

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het regelmatig op het menu hier. Elke keer probeer ik het weer op een andere manier te bereiden, deze keer heb ik zalm met groene kruidenkorst gemaakt. Het ziet er feestelijk en lekker uit en je hebt er weinig werk aan. Maak het eens voor een etentje […]

Stamppotten zonder aardappels

Spruitjesstamppot met pastinaakpuree

Ik had veel te veel pastinaakpuree gemaakt en wilde dit eerst invriezen. Altijd fijn om zoiets in de vrieskast op voorraad te hebben. Maar ik had mij ook een zak met spruitjes laten aansmeren bij de groenteboer (nee hoor, zonder dwang gekocht omdat het in de aanbieding was). Als ik deze twee nou eens combineer […]

Salade met bietjes, vijgen en feta

Salade met bietjes, vijgen en feta

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en ik heb een ontzettend lekkere herfstsalade voor jullie. Omdat de vijgen nu in het seizoen zijn, had ik die gekocht. En ik had nog wat gele bietjes gekookt in rode bietensap over van een ander recept. Deze twee ingrediënten zijn de basis geworden van een […]

Stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus

Ik heb voor jullie een lekkere en makkelijk te maken maaltijd. Dit heerlijke stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus maak je in een mum van tijd en daarna is het smullen geblazen. De gehaktballetjes worden gemaakt van verse braadworst, je bakt ze eerst bruin en laat ze daarna garen in een tomatensaus. Je kunt het voor […]

Eiwitrepen met haver, pinda, amandel en honing

Eiwitrepen met haver, pinda, amandel en honing

Eiwitrepen zijn een gezond en lekker tussendoortje. Eet ze na het sporten of als je tijdens het werken of studeren behoefte hebt aan een energie boost. Je kunt eiwitrepen kopen in de supermarkt of natuurwinkel, maar houd er wel rekening mee dat eiwitrepen vrij prijzig zijn. Daarnaast moet je goed de ingrediënten checken. Veel eiwitrepen […]

Appel cider sangria

Appel cider sangria

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de appels zijn geoogst. Ik had mooie rode zoete appels gekocht en wilde daar iets mee doen. Het is dus een heerlijke herfstachtige appel cider sangria geworden. Sangria is zomers heerlijk, maar deze sangria is echt lekker in het najaar. Maak het snel en geniet […]

Stamppotten zonder aardappels

Pompoenstamppot met knolselderij

We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten, een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, andijvie, hete bliksem, zuurkool en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppotgerecht. Ik heb nu een vegetarische pompoenstamppot met knolselderij, hazelnoten […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden