Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten. Groenten uit de polder Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]
Ik vond het weer eens tijd worden om zelf granola te maken. Nu heb ik er al een paar verschillende op de site staan, dus moest het nu een andere worden. Toevallig had ik gevriesdroogde aardbeien en frambozen gekocht, dus werd het een rood fruit granola. Een heerlijke fruitige start van de dag. Granola […]
In de lokale groentebox, de Flevourbox, van februari zaten natuurlijk winterse groenten. Veel lekkere kool en knolgroenten uit onze Flevopolder. De helft van de witte kool had ik al gebruikt in een Witte kool, bonen en tomatensoep, maar ja dan blijft er nog een stuk over. Gelukkig blijven kolen heel lang houdbaar. Nu heb ik […]
Ik mocht een fles perensap van onze lokale appelboer ontvangen. Heerlijk om zo te drinken natuurlijk, maar ook leuk om er iets lekkers van te maken. Ik heb er een winterse peer, gember en rum cocktail van gemaakt. Fruitig door het perensap en hartverwarmend door de gember en rum. Dit wil je proberen! En ja […]
Deze verantwoorde mango bliss balls met gember zijn heerlijk als tussendoortje. Een energie snack voor de lekkere trek. Ze zijn snel te maken, en je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig. Lekkere fruitige balletjes met de kick van gember. Mango Manlief noemt zichzelf mango mania, hij is dus dol op mango. Waarschijnlijk […]
Wil je een snelle en lekkere Oosterse maaltijd op tafel zetten, maak dan deze noedels met bavette en paddenstoelen in zwarte bonensaus. Veel lekkerder dan de afhaal en net zo snel bereid. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook een super gerecht in het weekend. Heerlijke pittige steak met een paddenstoelenmix en noedels, wat […]
En weer zo’n heerlijke verwen broodje. Nu de meesten van ons thuis werken, hebben we wellicht wat meer tijd om wat uitgebreider te lunchen. Jezelf verwennen met een lekkere ciabatta met zalmsalade als middageten. Moet kunnen toch? Lunchen jullie af en toe ook wat uitgebreider thuis? Zalm Ik heb hiervoor een lekker warm […]
Wil je eens een heel ander stamppotje maken, probeer dan eens deze geroosterde flower sprouts stamppot. Ik mocht een hele grote zak lokale flower sprouts ontvangen en had daar al deze Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel van gemaakt. Met de rest van die bijzondere groente heb ik dus een stamppotje gemaakt. Flower […]
Ik had twee overrijpe bananen in de fruitschaal liggen. Te weinig om er een bananenbrood van te bakken. Het was zondagmorgen en ik had al een hele tijd geen wafels gebakken, tijd om het apparaat weer tevoorschijn te halen om deze heerlijke bananenbrood wafels met kaneel te gaan maken. Wafels Ik heb een […]
Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat! Gratin De Franse […]