Bloedsinaasappel Moscow Mule

Bloedsinaasappel Moscow Mule

Heerlijk, het is weer de tijd van bloedsinaasappels. Ik vind deze sinaasappels zo lekker en koop ze dan ook elke week bij mijn groenteboer, zo lang het seizoen duurt. En dat seizoen is niet zo lang, daarom moeten we er nu van genieten. Ik heb er een zalige bloedsinaasappel Moscow Mule van gemaakt en ja […]

Aziatische kokos vissoep met zalm

Aziatische kokos vissoep met zalm

Ik had ooit eens een heerlijk gerecht gemaakt uit de HelloFresh box en die vond ik toen zo lekker dat ik deze nog eens wilde maken. Ik heb het recept voor de Kokos-vissoep op de HelloFresh site gevonden en het nu weer een keertje gemaakt. Het is deze Aziatische kokos vissoep met zalm geworden. Ja, […]

Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel

Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel. De meeste producten komen uit onze mooie Flevopolder. Ze worden in een flevourbox verkocht en elke maand is het een verrassing wat er nu weer in zit. Ik vind het leuk om dan uitgedaagd te worden om heerlijke […]

Broodje tonijn met groene kruidensaus

Broodje tonijn met groene kruidensaus

In deze rare tijd moeten wij onszelf af en toe maar verwennen. Dat kan door een lekker broodje voor de lunch klaar te maken voor jezelf. Vandaag stond er een broodje tonijn met groene kruidensaus op het menu, simpel maar oh zo lekker. Ik had nog wat Green Goddess saus over van een recept en […]

Fish and chips

Fish and chips

Ik kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept van fish and chips op de blog had staan. Hoog tijd om het te maken en het recept met jullie te delen. Fish, chips & mushy peas is een klassiek gerecht uit de Britse keuken. Ik heb er ook nog een lekkere ravigottesaus bij […]

Zelf ravigottesaus maken

Zelf ravigottesaus maken

Ik had een heerlijke fish and chips gemaakt en wilde daar nog een saus bij serveren. Natuurlijk is een tartaarsaus of remouladesaus er lekker bij, maar deze keer heb ik een ravigottesaus gemaakt. Zelf ravigottesaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dat de kant-en-klare sauzen. Die sauzen uit een potje heten wel ravigottesaus, […]

Hartvormige koekjes met ruby chocolade

Hartvormige koekjes met ruby chocolade

Het is weer de maand van die leuke receptenswap – de swiepswapswoep – van Mandyandmore. Deze keer heeft zij mij gekoppeld aan Shana van Shanasfoodblog. En dat vind ik superleuk, omdat Shana altijd zo enthousiast op mijn recepten reageert (waarvoor dank Shana). Toen ik door haar recepten scrolde viel mij gelijk haar recept voor de […]

Koffiecocktail met Amarena

Koffiecocktail met Amarena

Op 14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Al jaren word ik op deze dag vreselijk verwend door mijn lief en dat vind ik geweldig. Het is gewoon een leuke dag om jarig te zijn. Zo vlak voor Valentijnsdag begint het toch wel te kriebelen en wil ik weer een […]

Peertjes gestoofd in hibiscusthee

Peertjes gestoofd in hibiscusthee

Wees loyaal en koop lokaal. In de februari Flevourbox zat o.a. een kilo stoofpeertjes van onze lokale appelboer Smits. Nu heb ik al een paar stoofpeer recepten op de site staan, tijd om weer eens een ander recept te verzinnen. Ooit heb ik eens knalrode peertjes gezien en die bleken gestoofd te zijn in hibiscusthee. […]

Bosvruchten sorbet in rosé bubbels

Bosvruchten sorbet in rosé bubbels

Deze bosvruchten sorbet in rosé bubbels kan je als cocktail, tussengerecht of als nagerecht serveren tijdens een speciale avond. Maak het voor je lief en je hebt een leuke avond samen. Hoe leuk is het om dit bijvoorbeeld op Valentijnsdag te maken. Ja ik weet het, ik ben hopeloos romantisch, maar ja wat wil je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden