Ik mocht van Lindenhoff Baambrugge heerlijk producten ontvangen voor een online kookworkshop met Alain Caron. Van enkele producten zat er veel te veel van in de dozen. Zo hadden we een paar blaadjes laurier nodig en ontving ik een zak met 100 gram(!) laurierblaadjes. Dat zijn heel veel blaadjes kan ik je verklappen. Ik vond het zonde om ze weg te gooien en heb ze daarom verwerkt bij deze heerlijke aardappelen met spek uit de oven. Zo hebben de blaadjes toch nut gehad.

 

Aardappelen*

 

Ik heb biologische roodschillige aardappeltjes gebruikt, deze zijn iets kruimig. Je kunt het beste de iets kruimige aardappel voor dit gerecht gebruiken. Deze blijven redelijk vast tijdens het koken en vallen niet uit elkaar. En deze aardappelen zijn heel erg geschikt om ze te poffen of te bakken in de oven. Ze krijgen van buiten een lekker knapperig korstje en blijven heerlijk zacht van binnen.
In mijn blog Aardappelsoorten, kan je alles lezen of dit soort en ook de andere soorten aardappelen en waar je ze het beste voor kunt gebruiken.

 

Kruiden

 

Gebruik voor dit gerecht verse kruiden en geen gedroogde kruiden. Ik had die kruiden nog over, maar ik ben ook in het bezit van een kruidentuin. Dat is erg fijn kan ik je verklappen. Je kunt de verse kruiden het beste bij de groenteboer of een Turkse winkel kopen. Daar verkopen ze de kruiden in grotere verpakkingen en zijn ze een stuk goedkoper dan in de supermarkt. De kruiden die je hiervoor kunt gebruiken zijn laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en salie. Het lekkerst is een combinatie hiervan. Giet wel een beetje olie over de kruiden zodat ze niet zullen verbranden.
De kruiden zijn echt goed te proeven in de aardappelen.

 

Tip:

 

Als je deze aardappelen wilt maken voor een etentje, kan je ze ook al ver vooruit koken. Laat ze dan helemaal afkoelen en wikkel er dan het spek omheen. Je kunt ze dan al in de ovenschaal met kruiden leggen en dit goed afgedekt in de koelkast zetten. Dan hoef je ze op de avond zelf alleen nog maar in de oven te schuiven en heb je er geen werk aan.

 

 

Recept Aardappelen met spek uit de oven: