Ik heb een heerlijk eenpansgerecht voor jullie. Deze Cajun kippendijen met orzo bereid je in een pan in de oven. Natuurlijk kan je het ook op het vuur klaarmaken, maar in de oven is net zo makkelijk. Ik ben gek op dit soort eenpansgerechten, lekker weinig pannen af te wassen na afloop en de oven doet het meeste werk voor jou.

 

Cajun

 

De Cajun keuken komt uit de Amerikaanse staat Louisiana. Het is een melting pot van diverse keukens zoals de Franse, Afrikaanse, Indiaanse, Spaanse en Caraïbische.
Typerend voor deze keuken zijn de pittige en robuuste gerechten zoals de Gumbo en Jambalaya.
Ik heb de kippendijen bestrooid met cajun kruidenmix. Mocht je die specerijenmix niet kunnen vinden, dan kan je deze eventueel zelf maken door e el gerookte paprikapoeder, 2 el knoflookpoeder, 1 el uienpoeder, 1 el oregano, 1 el tijm, 1 el chilipoeder, 1 el cayennepeper, 1 el zout en peper met elkaar te mengen.

 

Kip

 

Ik heb kippendijen met vel en bot gebruikt. Je kunt ook kipdijfilets gebruiken, die zijn wat sneller gaar. Je gaart de kippendijen eerst een half uurtje, voordat de overige ingrediënten de pan ingaan.

 

Je kunt heel veel kiprecepten vinden op mijn site. Dat komt omdat ik gek ben op kip, de slogan is niet voor niets: Kip het meest veelzijdige stukjes vlees! En het komt denk ik ook omdat ik in het kippendorp van Nederland, namelijk Barneveld ben geboren en getogen.

 

Pan

 

Als je een gietijzeren pan hebt, gebruikt die dan. Die kan namelijk in de in de oven. Mocht je geen pan hebben die in de oven kan, doe alles dan in een ovenschaal. Maar bak het wel eerst aan in een gewone bakpan voordat het de oven ingaat.

 

Orzo

 

Orzo is een pastasoort wat op een rijstkorrel lijkt. Ik vind het erg lekker, lekkerder dan rijst. Maar natuurlijk kan je orzo vervangen door witte of zilvervliesrijst. Wat jou maar lekker lijkt.

 

 

Recept Cajun kippendijen met orzo: