Heerlijke Hollandse aardbeien gekocht. Maar na 2 dagen stonden ze nog in de koelkast. Snel er iets lekkers van maken. Ontbijtje natuurlijk! We proberen elke morgen iets anders te eten met ontbijt, de ene keer havermout, dan weer een smoothie en vandaag is het chiapudding met aardbeien geworden. Een vegan chiapudding deze keer, want ik heb in plaats van melk of yoghurt kokosmelk gebruikt.

 

Chiazaadjes

 

Als je chiazaadjes laat weken in de koksmelk dan wordt de zaadjes een beetje geleiachtig. Als dit in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt. Kortom chiazaadjes zijn goed voor je.

 

Kokosmelk

 

Met slechts vijf ingrediënten maak je in no-time een heerlijk vegan ontbijt. Kokosmelk is een goede vegan vervanger van yoghurt en daarbij zijn kokos en aardbeien een goede match samen. Als je het blik kokosmelk omdraait en aan de ‘onderkant’ openmaakt, kan je de dunne kokosmelk eruit gieten en blijft de dikke kokoscrème in het blik zitten. Dit kan je er nu makkelijk uitscheppen. Je kunt deze dikke kokoscrème ook nog luchtig opkloppen tot slagroom als je dat zou willen. Top hiermee deze heerlijke chiapudding met aardbeien af.

 

Proteïnepoeder*

 

Ik heb voor extra eiwitten een proteïnepoeder door de chiapudding gemengd. Deze zijn er ook in vegan varianten te koop. Dus als je geen dierlijke producten wilt gebruiken, bestel of koop dan een vegan proteïnepoeder of laat het achterwege.

 

Ontbijt je wel

 

In mijn blog Ontbijt je wel? staan de vele voordelen van een goed ontbijt. Nu zijn er heel veel mensen die aan intermittent fasting doen en zullen het daar niet mee eens zijn. Manlief doet semi intermittent fasting, dat wil zeggen hij begint de dag met een ontbijt om 10.00 uur. Dan eet hij zijn laatste maaltijd om 18.00 uur. Op deze manier kan je het ook doen natuurlijk.

Maak dit ontbijt de avond ervoor al klaar, dan staat er ’s morgens iets lekkers op je te wachten in de koelkast en heb je er geen werk aan.

 

Aardbeien

 

En met de andere aardbeien uit dit doosje heb ik deze heerlijke en verantwoorde Ontbijttaartjes met Skyr en aardbeien gemaakt.

 

 

Recept Chiapudding met aardbeien: