Voor dit Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien heb ik een aardbeien Skyr gebruikt. Dus extra aardbeiensmaak in dit verwen ontbijtje. Je kunt het ook maken van aardbeienkwark, ook lekker natuurlijk. Ken jij Skyr al? Skyr is een melkproduct wat oorspronkelijk uit IJsland komt. Het zit tussen magere kwark en dikke yoghurt (hangop) in. Je houdt ervan of niet. De structuur is een beetje als een romige kwark. Het voordeel van Skyr is dat het heel veel eiwitten bevat, veel meer dan de andere melkproducten. En deze eiwitten heb ik hard nodig na mijn gastric sleeve operatie. En natuurlijk kunnen topsporters dit ook heel goed gebruiken, daarom is het zo populair bij hen. Het is een gezond product, mager en vol met vitaminen en calcium.
De naturel versie is natuurlijk het meest gezond, omdat hier geen suiker of smaakstoffen toegevoegd zijn.

Maak deze heerlijkheid voor het weekend en die begint dan al goed.

 

Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien

 

Bereid dit taartje de dag/avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar lekker de verse aardbeien erop te leggen en klaar is jouw verwenontbijtje. In plaats van Skyr, kan je natuurlijk Griekse yoghurt, vanillekwark of een kokos yoghurt gebruiken, waarin je dan stukjes aardbei doet.
Ik heb steekringen van 9 centimeter doorsnee gebruikt.

 

Verwenontbijtjes

 

En nog zo’n heerlijk verwenontbijtje is deze Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen. Probeer dat ook eens.