Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht altijd heel erg lekker, maar het is ook heel erg machtig. Daarom bedacht ik deze iets gezondere versie … Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0 zeg maar. Een klassieker in een nieuw jasje.

 

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

 

Ik weet zeker dat iedereen voor deze versie nog wel een gaatje heeft na het eten.
In plaats van een bolletje ijs of een dot slagroom, heb ik hangop gemaakt. Ik het magere Griekse yoghurt ongeveer 4 uur laten uitlekken tot het een mooie dikte had. Ik gebruik altijd een kunststof koffie filter met daarin een papieren filter om de yoghurt te laten uitlekken, maar je kunt ook een (brand)schone theedoek in een vergiet leggen en hierin de yoghurt doen.
Als je yoghurt op deze manier laat uitlekken, krijgt het een veel romiger structuur en is het nog lekkerder.

 

Voor crêpes maak je een heel dun beslagje, maar voor deze crêpes maak je een iets dikker beslag. Als het te dun is, loop het teveel uit in de pan en kan je deze vorm niet maken. Ik heb het beslag in een (schone) ketchup spuitfles gedaan, hiermee kan je makkelijk het beslag in de pan spuiten.

 

Een heel ander recept zijn deze Kruidige pannenkoekjes met koffie