Ben je gek op een cheeseburger op z’n tijd, dan moet je beslist eens deze goed gevulde cheeseburger soep proberen. Als je deze soep eet, is het echt alsof je een cheeseburger zit te eten. En het is een mooie manier om de kinderen aan de groente te krijgen, dit zit er namelijk genoeg in. En welk kind wil nou niet een cheeseburger soep proberen?

 

Cheeseburger

 

Wij zijn gek op de klassieke Amerikaanse cheeseburger. Ik maak ze altijd zelf van lekker mager rundergehakt en dan heel veel kaas erop. Het liefst Cheddar kaas en dan niet van die kleffe plakjes, maar een goed stuk Cheddar zelf in plakken gesneden.
Omdat hubbie 26 jaar in Amerika heeft gewoond (zoals jullie inmiddels misschien al wisten), staan er zoveel Amerikaanse recepten op de site. Zo ook deze Mega cheeseburgers.

 

En nu dan de Cheeseburger soep. Ik had ooit eens er een foto van voorbij zien komen op social media, maar nooit het recept opgeslagen. Maar ja met een beetje fantasie, maak ik de soep zoals mij deze lekker leek. En dat is tie ook ….. megalekker! Hubbie heeft drie borden gegeten, nou dan weet je het wel.

 

Ik heb er o.a. ook een zoete aardappel in verwerkt, omdat ik die toevallig nog had liggen. Maar je kunt natuurlijk ook een gewone aardappel (of niet) erin koken en de groenten die jou lekker lijken. Ik heb me een beetje aan de smaken van een burger gehouden, dus ui, paprika en spek erin gedaan.
Het lijkt me ook lekker om er zelfgemaakte knoflook croutons op te serveren. Ik had nog een knoflook stokbroodje in de koelkast liggen en die smaakte er ook heerlijk bij.

 

Tips:

 

Het handigste is als je die kuipjes smeerkaas gebruikt. Deze smelten lekker in de soep. Je kunt er altijd nog wat geraspte kaas als topping op de soep serveren.
Gebruik wel mager rundergehakt en bak dit lekker rul.

 

 

Recept Goed gevulde cheeseburger soep: