Maak deze heerlijke taart voor je lief. Je zult haar/zijn hart veroveren. Deze hartige taart met burrata en tomaatjes is niet zo moeilijk te maken. Kleine inspanning voor maximale verrassing. Je maakt de taart van bladerdeeg. Snijd deze eventueel uit in een hartvorm en beleg het met de lekkerste tomaatjes die je kan vinden. Want ja die smaak van de tomaatje vind je dan echt terug in de taart.

 

Plaattaart

 

Een plaattaart is een taart die je zonder bakvorm bakt in de oven. Hiervoor heb ik een heel vel bladerdeeg gebruikt, maar je kunt ook een taartdeeg ervoor gebruiken. Je kunt zoete en hartige plaattaarten bakken.
Ik heb de bodem gebakken met de rode pesto erop. Daarna gevuld met burrata en geroosterde tomaatjes en nog even afgebakken in de hete oven.

 

Burrata

 

Burrata is een Italiaanse kaas die op mozzarella lijkt. Het is een mozzarella 2.0 zeg maar. De burrata is een soort mozzarella maar dan gemaakt van en gevuld met room. Hierdoor heb je een super zachte en romige verse kaas. Ideaal voor een verwenrecept zoals deze.
Ik doe de burrata pas op het laatst op de taart, anders smelt hij teveel en loopt het van de taart.
Je vindt burrata tegenwoordig in de meeste supermarkten. Maar ik bestel het meestal online.
Omdat ik zo gek ben op burrata, zal je diverse recepten hiermee vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld Gegrilde groene asperges met burrata of Salade met burrata, prosciutto en wilde nectarines.

 

Tomaten

 

’s Zomers zijn de tomaten natuurlijk op z’n lekkerst. Maar als je deze taart in de winter gaat maken, zoek dan wel een lekkere rijpe tomaat op. Een kleintje, maar iet zo klein als een cherrytomaat. Door het roosteren in de oven krijgen de tomaatjes sowieso wel een lekkere smaak mee en wordt hun smaak versterkt.
De tomaatjes rooster ik apart, anders wordt de taartbodem te nat.

 

Tip:

 

Van het afgesneden bladerdeeg wat je overhoudt, kan je nog een paar van deze heerlijke Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg.

 

 

Recept Hartige taart met burrata en tomaatjes: