Malse kipfilets gevuld met brie en truffeltapenade kan in 30 minuten worden gemaakt en is zo sappig en smaakvol! Een feestelijk kipfiletjes wat op een speciaal etentje thuis indruk zal maken op je gasten. Als je de kipfilets vult, geeft dit extra smaak aan het vlees en het maakt het vlees lekker mals. In plaats van truffeltapenade kan je ook een andere tapenade gebruiken zoals een tomaten- of een olijventapenade.

 

Kipfilet

 

Ik koop mijn kippenvlees altijd bij boer Karin van Polderkip. Dan weet ik zeker dat ik goede en lekkere kip koop. Zo ook deze kipfilets, die ik deze keer gevuld heb. Kipfilets bakken kan soms een droog resultaat geven, maar als je ze vult worden ze lekker sappig en mals. Bak ze alsjeblieft niet te lang, dan weet je zeker dat ze droog worden! Wil je zeker weten dat ze gaar zijn, gebruik dan een vleesthermometer. Haal de kipfilets uit de oven als ze een kerntemperatuur** van 65°C. De kip zal verder garen in de 10 minuten dat je het laat rusten op een snijplank onder aluminiumfolie. De ideale temperatuur is dan ongeveer 70°C.
Snijd de kipfilet dan schuin doormidden zodat je gasten kunnen zien waarmee deze gevuld is.

 

Ik heb nog meer gevulde kipfiletrecepten voor jullie en dit zijn stuk voor stuk onze favorieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Kipfilet met spek en gevuld met kaas, ben je gek op kaas en spek dan is dit echt iets voor jou.
Een kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote, ideaal voor de Kerstdagen.
Hasselback kipfilet met paddenstoelen, dit is weer een hele andere manier van kip vullen.
Kipfilet met banaan, spek en witte bonen, de kinderen zullen hiervan smullen!

 

Tips:

 

In plaats van een inkeping te maken in de kipfilet, kan je de kipfilet ook helemaal doormidden snijden en dan eventueel nog wat platter slaan. Vul het dan met de tapenaden en plak brie en rol het dan op als een worst. Wikkel hier de ham omheen en rol dit goed strak in keukenfolie en laat dit zo minimaal een uur of een hele nacht in de koelkast liggen.

Het recept van de smashed potatoes vind je hier.

 

 

Recept Kipfilet gevuld met brie en truffeltapenade: