Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie voor krokante kipdijfilet nuggets. Je kunt het als snack serveren, maar het is ook lekker met lekkere koolsalade erbij. Deze nuggets zijn lekker pittig gekruid en krokant gefrituurd. En ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Maak ze snel, je eet je vingers erbij op!

 

Nuggets

 

Je kunt natuurlijk kipnuggets maken door stukjes kip te paneren in paneermeel of panko, maar je kunt ze maken op de ‘Southern’ manier. Dit is de manier waarop ze fried chicken maken in de Zuidelijke staten van Amerika. De kipstukken worden namelijk door een mengsel van karnemelk en ei gehaald en daarna in een pittig gekruide bloem.
Die bloem kan je het beste in een grote zipper bag doen, hierin voorzie je dan de kipstukjes met deze ‘bloempaneer’. Hierdoor krijg je geen vieze handen en heb je minder afwas.
Door de kipstukjes door de karnemelk en daarna door de bloem te halen, krijg je deze lekkere dikke laag om de kip heen die super krokant wordt tijdens het frituren. Comfortfood ten top!

 

Als je geen frituurpan hebt, kan je de kip gewoon in een wok met olie frituren. Ik gebruik meestal zonnebloemolie hiervoor. Bak er niet te veel tegelijk, doe het in porties en houd de gefrituurde stukjes eventueel warm in een hete oven (170˚C).

 

Ik heb kipdijfilets voor deze nuggets gebruikt omdat dit vlees wat vetter en daardoor wat malser is. Je kunt het met kipfilet doen, maar omdat dit vlees zo mager is zal het snel uitdrogen en heb je geen lekker resultaat.

 

Erbij

 

Ik heb er een simpel sausje bij gemaakt door mayonaise met Griekse yoghurt te mengen. Hierdoor gaat nog 1 of 2 theelepels Sriracha*. Dit is een Aziatische pittige saus gemaakt van chilipepers. Doe er voorzichtig mee, want het is echt pikant! Je vindt deze saus in de meeste supermarkten. Je kunt het eventueel vervangen door sambal.
Een lekkere zelfgemaakte ketchup zal er ook heerlijk bij zijn.
Daarnaast heb ik nog een lekkere koolsla (coleslaw) gemaakt. Het recept vind je hier.

 

 

Recept Krokante kipdijfilet nuggets: