Ik ben gek op pistachenoten en heb daarom een hele grote batch besteld bij De Notenshop. Die prachtige groene nootjes doen het goed in allerlei recepten en ook in deze mooie groene pistache muffins. Ik weet dat deze nootjes niet goedkoop zijn, maak deze muffins dan voor een speciaal moment of gasten. Denk aan Moederdag of de Kerstdagen bijvoorbeeld.

 

Mooie groene pistache muffins

 

Pistachenoten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze zijn ook nog eens heel goed voor je.
Pistachenoten worden ook wel the skinny nuts genoemd. Je kunt het dus eten als verantwoord tussendoortje. Ze bevatten ten opzichte van andere noten weinig calorieën. Als je op dieet bent en je snackt dagelijks een handjevol pistachenoten, kan je zelfs afvallen en daalt je vetgehalte. Wie wil dat nou niet!
Met dit dagelijks handjevol pistachenoten krijg je ook nog heel veel voedingsstoffen binnen, zoals vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. Tevens bevatten ze onverzadigde vetten welke de gezonde vetten zijn. Dan hebben we het wel over de rauwe pistachenoten en niet de gebrande of geroosterde nootjes.
En omdat je de nootjes uit hun schil moet halen, eet je er minder van en ben jij je meer bewust van wat je eet. Al met al genoeg redenen om wat vaker dit mooie groene nootje te eten.

 

Deze mooie groene pistache muffins zijn een verwenontbijt of tussendoortje, heerlijk met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken met andere gehakte noten zoals amandelen of walnoten. Je krijgt dan niet die mooie groene kleur.

 

Pistachenoten

 

Ik heb ook nog een heerlijke Pistache granola gemaakt. Het recept hiervoor kan je hier vinden.