Mozzarella is natuurlijk heerlijk op een pizza, maar deze zelfgemaakte mozzarella sticks zijn een traktatie bij de borrel. Je maakt ze in een mum van tijd en dan heb je zo’n lekkere krokante snack met een smeuïge kaas erin. En het voordeel van ze zelf maken is dat je het paneermeel naar eigen smaak kunt kruiden.

 

Mozzarella

 

Gebruik wel een lekkere buffel mozzarella voor deze mozzarella sticks. Ik heb het paneermeel ook nog op smaak gebracht met Parmezaanse kaas, hierdoor krijg je een lekkere hartige smaak.  Gebruik de specerijen en/of kruiden die jij lekker vindt. Italiaanse kruidenmix, tijm of rozemarijn zijn altijd lekker bij mozzarella. Maar gerookte paprikapoeder of kerriepoeder kan ook erg lekker zijn.
Je kunt gewoon paneermeel gebruiken of panko paneermeel, dit geeft een nog krokantere snack.

 

Houd er wel rekening mee dat ze nog even in de vriezer moeten, anders lopen ze leeg tijdens het frituren en heb je een mozzarella plas in de frituurpan. Maak desnoods een extra portie, dan kan je ze de volgende keer – als je er weer zin in hebt – gelijk in de frituurpan gooien. Ik weet zeker dat je deze heerlijke krokante kaassnack vaker gaat maken.

 

Het is wel belangrijk dat je ze twee keer paneert, zodat je er zeker van bent dat ze goed ingepakt zijn en de kaas er niet ontsnappen kan. Daarna gaan ze gepaneerd twee uur de vriezer in, dit zorgt er ook voor dat de kaas er niet uitloopt. Bak ze rechtstreeks uit de vriezer in de hete olie. Bak er niet te veel tegelijkertijd, maar doe dit in etappes. Houd de gefrituurde sticks eventueel warm in een warme oven, totdat ze allemaal gebakken zijn. Serveer dan direct.

 

Sausje erbij

 

Deze saus met zongedroogde tomaten is er erg lekker bij. Maar je kunt ook een andere saus maken zoals natuurlijk een zelfgemaakte pesto, ketchup, of een pittige Jalapeño saus.

 

Tip:

 

Deze Mozzarella nuggets met pesto zijn ook erg lekker. Het recept van de rozemarijnzout* vind je hier.

 

 

Recept Mozzarella sticks: