Voor dit Ontbijttaartje van kwark met mango heb ik een kokoskwark gebruikt. Dus extra tropische smaken in dit verwen ontbijtje. Het voordeel van kwark is dat het heel veel eiwitten bevat, veel meer dan bijvoorbeeld yoghurt. En deze eiwitten heb ik hard nodig na mijn gastric sleeve operatie. En natuurlijk kunnen topsporters dit ook heel goed gebruiken, daarom eten zij zoveel kwark. Het is een gezond product, mager en vol met vitaminen en calcium.
De naturel kwark is natuurlijk het meest gezond, omdat hier geen suiker of smaakstoffen toegevoegd zijn.

 

Verwenontbijtjes

 

Elke dag proberen wij te varieren met ontbijt. De ene dag is het alleen kwark of Skyr, de andere dag warme havermout of overnight oats, een smoothie of een lekkere chiapudding. En heel af en toe verwennen wij onszelf met een verantwoord ontbijttaartje.
Bereid dit taartje de dag/avond van tevoren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar lekker de passiefruit erover te lepelen en klaar is jouw verwenontbijtje. In plaats van kwark, kan je natuurlijk Skyr, Griekse yoghurt of vanillekwark gebruiken.
En nog zo’n heerlijk verwenontbijtje is dit Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen. Probeer die ook eens.

 

Een goed ontbijt is heel belangrijk. Maar daar zijn de meningen over verdeeld.
Zo is intermittent fasting tegenwoordig heel populair. Het is een manier van vasten, waarbij je alleen iets eet binnen een tijd van 8 uur. Meestal is dat van 12.00 uur tot 20.00 uur, waardoor je het ontbijt dus overslaat. Ik denk dat deze manier van eten niet geschikt is voor mij, omdat ik door mijn gastric sleeve operatie ongeveer 6 keer moet eten verdeeld over een dag. Dat gaat een beetje moeilijk binnen die 8 uur. Dus wel ontbijtjes voor mij en het liefst een lekker verwenontbijtje zoals dit verantwoorde taartje.

 

Tip:

 

Ik heb steekringen van 9 centimeter doorsnee gebruikt.
Ik heb geen extra suiker gebruikt in dit taartje omdat ik het zoet genoeg vind. Maar je kunt wat honing of agavesiroop aan de kwark toevoegen als je dat wilt.

 

 

Recept Ontbijttaartje van kwark met mango: