Dit is echt een van de gemakkelijkste recepten die er is voor een poussin. Gekruid met Baharat specerijenmix en vervolgens geroosterd in de oven, wordt de poussin met sinaasappel en vijgen goudbruin, sappig en rijk van smaak. Terwijl de sinaasappel en vijgen een heerlijke zoete smaak aan de jus geven.

 

Een werkelijk fantastische zoete poussin gestoofd met sinaasappel en vijgen. Ik heb nu zachte gedroogde vijgen genomen, maar als ze in het seizoen zijn, kan je natuurlijk ook de verse nemen. Vijgen zijn zonder twijfel een geweldig ingrediënt om mee te koken, hoewel ze erg populair zijn, zijn de verse vijgen niet altijd verkrijgbaar of heel erg duur. Maar die zachte gedroogde zijn ook heerlijk, ze voegen zo’n diepe karamelsmaak toe aan zoveel gerechten. De vijgen voegen een gekarameliseerde zoetheid toe, terwijl de sinaasappels een frisse citrussmaak toevoegen die het zoete in evenwicht brengt. Dit recept is zo gemakkelijk te maken omdat het in de oven bereid wordt.
Een heel eenvoudig recept geïnspireerd op ingrediënten uit het Midden-Oosten, die dit tot een avontuur in de mond maken! Serveer met wat saffraanrijst of couscous en een knapperige groene salade. Je hoeft de sinaasappelschil niet te eten, maar het kan wel!

 

Poussin

 

Een poussin wordt ook wel piepkuiken oftewel voorjaarskip genoemd. Wij aten het vroeger vaak thuis, maar ja wat wil je ook als je uit het kippendorp Barneveld komt en beide grootouders in de kippenhandel zitten. Een poussin is een jonge kip (ruim 4 weken oud) wat niet groter wordt dan 400 tot 450 gram. Het wordt daarom ook vaak gebruikt om in zijn geheel te serveren. Je kunt daarom één poussin per persoon serveren. Het ziet er dan ook heel gezellig, allemaal een klein kippetje op je bord!
Omdat de poussin zo jong is, is het vlees ontzettend mals, licht van structuur, een ware delicatesse.

 

Tips:

 

Mocht je geen poussins kunnen vinden, dan kan je dit recept natuurlijk ook met een hele kip of jouw favoriete kipdelen, zoals kippendijen of bouten maken.

Dit gerecht is lekker met gekookte rijst, polenta of een parelcouscous salade.

 

 

Recept Poussin met sinaasappel en vijgen: