Ik heb diverse stoofpotjes met vlees op de site staan. En elke keer wil ik weer een ander stoofgerecht maken. Deze keer is het runderstoof met lavendel geworden. Niet dat ik de lavendel uit de tuin geplukt heb en mee gestoofd heb. Misschien zou dat best wel kunnen, maar ik had nog een potje gedroogde lavendel in de kast staan. Het was weer hoog tijd dat ik hier iets mee ging bereiden.
Nu is het de kunst om niet teveel lavendel in het gerecht te verwerken, je wilt niet dat het vlees naar lavendelzeep proeft (haha). Maar je moet wel net genoeg gebruiken, zodat je het toch nog proeft.
De lavendel met de specerijen, sinaasappel en honing geeft dit stoofpotje weer een hele andere smaakbeleving.

 

In plaats van runderbouillon, mag je van mij ook runderbouillonblokjes gebruiken. Ik zou er dan twee in deze stoof doen.

 

Lavendel

 

Bij lavendel denk je misschien aan zeep, linnen geurzakjes of geurkaarsen, maar lavendel in gerechten doet iets speciaals met de smaak. Zoals ik hierboven als schreef, moet je niet teveel gebruiken dat is niet lekker. Lavendel is lekker in zoete gerechten zoals koekjes, ijs of in een cocktail, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld zalm of kip. Met de gedroogde lavendel die ik nog had staan heb ik al diverse recepten gemaakt, je kunt ze vinden op de site.

 

 

Recept Runderstoof met lavendel: