Deze Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.
Ik heb al diverse keren gekonfijte zalm bereid, maar deze manier bevalt mij het beste. Goed resultaat … mooie roze zalm. De zalm lijkt rauw, maar is dat absoluut niet.
Het zouten vooraf maakt de zalm steviger en geeft het meer smaak.

 

Konfijten is een Franse methode om vlees, gevogelte of vis te bereiden in vet (olie). Door het langdurig op een lage temperatuur te garen krijg je een supermals resultaat. Denk aan Confit de Canard, hierbij heeft het ook nog als doel om het vlees lang houdbaar te maken.

 

Zorg er wel voor dat de olie en de oven niet te warm worden, dan slaat de vis wit uit door de eiwitten die gaan stollen en dat wil je niet. Je wilt een supermooie roze zalm serveren.
Gebruik voor dit gerecht wel super verse zalm, het liefst gekocht bij de visboer.
Als je zalmfilets met huid gebruikt voor dit gerecht, heeft dat een voordeel. Hierdoor kan je namelijk checken of de vis gaar is. Als je het vel er makkelijk van af kan trekken, dan weet je zeker dat de vis goed gegaard is. Hij lijkt nog rauw, maar is dat niet. De zalm is botermals en je vismes zal er zo doorheen glijden.

 

Gepofte bietjes*

 

Hoe je de bietjes kunt poffen in de oven, kan je hier lezen. Heb je daar geen zin in, gebruik dan gekookte bietjes.

 

 

Recept Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus: