In de foodybox van Kroon op het werk zat een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk een lekkere schaal nachos mee maken. Maar ik had nog een zalmfilet in de koelkast liggen, die eigenlijk wel gegeten moest worden. Het is dus nachos met kaas en blackened zalm geworden. Tjonge wat was dat lekker zeg.

Een te lekkere borrelhap, heerlijk krokante nachos warm uit de oven met een laag gesmolten kaas en pittige zalm erop. Als je dit je vrienden of familie serveert bij een borrel, zal je ze echt verrassen.

 

Cheese Sensation Nacho*

 

Dat zakje met geraspte kaas is een perfecte mix van witte en rode cheddar die je heel goed gebruiken kunt voor bijvoorbeeld deze Nachos. Maar ook lekker op taco’s, burrito’s of een tosti. Deze kaas smelt lekker, is 100% vegetarisch en vrij van E-nummers.
Het is wel belangrijk dat je de juiste kaas gebruikt voor nachos. De kaas moet namelijk goed smelten en lekker veel smaak hebben.

 

Nachos is een typische gerecht uit de Tex-Mex keuken. Meestal wordt het als snack gegeten.
Het is niet meer dan tortillachips die bedekt worden met kaas en jalapeño pepers en dan in een hete oven gezet totdat de kaas lekker gesmolten is over de chips. Ook lekker is het om er gekruid en rul gebakken gehakt of pulled pork of chicken overheen te serveren. Maar je kunt ook gebakken uien, chorizo, zwarte bonen of maïs erover doen.
Serveer er eventueel nog wat zure room en een zelfgemaakte guacamole en een lekker Mexicaans biertje erbij en je hebt een ware fiesta.

 

Blackened zalm

 

Ik het blackened zalm voor het eerst in Amerika gegeten. Blackened klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar ik kan je verklappen dat dit super lekker is. De zalm wordt bedekt met lekker veel specerijen en dan op hoog vuur gebakken zodat de buitenkant (bijna) zwart is. De zalm is dan lekker krokant van buiten en mooi roze en zacht van binnen. Je kunt dit met allerlei soorten vis, kip en vlees doen. Deze kookstijl komt uit de Cajun keuken en zie je nu op veel menukaarten door heel Amerika. De kruiden en specerijen die hier meestal voor gebruikt worden zijn, tijm, oregano, chilipeper, peper, zout, knoflook- en uienpoeder. Ik heb voor dit recept gerookte paprikapoeder en komijnpoeder gebruikt om er meer een Mexicaanse twist aan te geven.

 

 

Recept Nachos met kaas en blackened zalm: