Toen ik het recept voor Witte chocolade macadamia koeken voorbij zag komen bij Betty’s Kitchen, wist ik al meteen dat ik deze wilde maken. Super knapperige koeken aan de buitenkant en lekker zacht en chewy vanbinnen. Daarbij nog mijn favoriete chocolade en macadamia noten, lekkerder wordt het niet. Chocolate chip cookies Manlief heeft […]
Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed. Met een minimale inspanning en […]
Deze pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas is een heerlijke salade om zo te eten als lunch of avondeten, maar natuurlijk ook heerlijk bij de barbecue. Ik heb gepofte bietjes hiervoor gebruikt, die zou je ook kunnen roosteren op de barbecue voor een nog intensere smaak. En het aardse maar toch iets zoete smaak […]
Ik had een paar overrijpe bananen in de fruitmand liggen, tijd om weer eens een lekker bananenbrood te bakken. Ik heb al twee lekkere bananenbrood recepten op de site staan en daarom wilde ik nu een andere maken. Het is een Koffie bananenbrood met dadels geworden. En tjonge wat is die lekker zeg, waarom heb […]
Heb je een restje gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle gebakken rijst met groenten en ei van. Ook fijn om hierin restjes groente te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Een gebakken eitje erbij maakt het gerecht helemaal af. […]
Deze kipstoofschotel met kaneel en citroen kan je bereiden in een hapjespan, tajine of zelfs in de oven. De kruidige smaken gaan zo goed samen met de kip, dit wil je vaker maken. En als je het in de oven bereidt, heb je er verder geen omkijken naar. Maar dat geldt eigenlijk ook voor in […]
Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Chocolade chiapudding met blauwe bessen is zo lekker, dat ik het recept toch wil delen met jullie. Ik had al eens eerder een chocolade chiapudding gemaakt, maar dan met melk. Op een of andere manier wil melk met cacaopoeder […]
De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij. Knolselderij […]
Een hele vis grillen is een makkelijke manier om vis te bereiden. Je kruidt de vis en grilt het in de oven, ongeveer 5 minuten per kant en je hebt een perfect gegaarde en heerlijke vis. Deze gegrilde zeebaars met koriander muntsaus is daarvan een voorbeeld. Zachte en malse vis met een heerlijke pittige en […]
Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]