Een hele vis grillen is een makkelijke manier om vis te bereiden. Je kruidt de vis en grilt het in de oven, ongeveer 5 minuten per kant en je hebt een perfect gegaarde en heerlijke vis. Deze gegrilde zeebaars met koriander muntsaus is daarvan een voorbeeld. Zachte en malse vis met een heerlijke pittige en kruidige saus erbij. Dit wil je proberen!

 

Zeebaars

 

Gekweekte zeebaars is het hele jaar door goed verkrijgbaar. Let er wel op dat je zeebaars koopt met het ASC-keurmerk, zodat je weet dat dit een verantwoord gekweekte vis is.
Deze vis heeft een milde iets zoetige smaak en een fijne structuur met niet zoveel graatjes. Je kunt het op veel verschillende manieren bereiden. En als je het grilt in de oven zoals in dit recept, kan je het vel ook eten.

 

Heb jij wel eens een hele zeebaars thuis bereid, of vind je dat te spannend? Nou dat hoeft niet hoor, op deze manier kan de vis echt bijna niet mislukken. Ik zou zeggen…..probeer het gewoon eens.
Ik bereid zeebaars meestal in z’n geheel net zoals zeebrasem oftewel dorade. Maar ja ik ben gewoon gek op vis en op een beetje kluiven. Je moet deze hele vis natuurlijk wel voorzichtig eten en oppassen dat je geen graatjes naar binnen krijgt. Maar verder is het heerlijk om zo’n visje te verorberen.

 

En ik heb nog meer heerlijke visrecepten voor jullie. Zoek ze maar eens op onder het kopje “Vis”. Daartussen staan ook deze heerlijke bereidingen van hele zeebaarzen en dorades:

 

Oosterse zeebaars uit de oven
Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum
een Dorade met citroen, kappertjes en olijven
Midden Oosterse Dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur
Dorade met tomaatjes uit de oven

 

Tips:

 

Je kunt de vis al een paar uur van tevoren vullen, leg ze dan goed afgedekt in de koelkast totdat ze gaat grillen.
En die heerlijke saus kan je ruim van tevoren bereiden. Doe het in een goed afgesloten potje, hierin blijft het zeker een dag goed in de koelkast.

 

 

Recept Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus: