Zoet, zuur, zout en pittig. Dit is kenmerkend voor Oosterse gerechten en zo ook voor dit visje. Ik ontving in de voorjaars Foodybox o.a. twee potten sambal (oelek en badjak) van Spice It en een pot Honing & Gember (Melvita). Het leek me leuk om deze twee te combineren in een gerecht. Het is deze Oosterse zeebaars uit de oven geworden. Ik kan je verklappen dat deze combinatie een geweldige is geworden. Een heerlijk pittig gerecht met een zoetje van de honing. Jammie!

 

Oosterse zeebaars uit de oven met sambal

 

Ik heb sambal badjak voor dit gerecht gebruikt. Het verschil tussen sambal oelek en badjak is dat oelek de standaard sambal is en badjak is de pikantere en kruidige versie. Die laatste is lekker pittig, daar houden wij wel van. Mocht je niet zo van spicy houden, gebruik dan iets minder sambal of de sambal oelek.
De honing met gember was erg lekker bij deze Oosterse zeebaars uit de oven. Als je deze niet kunt vinden, gebruik dan gewone honing en doe er wat gemberpoeder bij of vers geraspte gember.

 

Zeebaars

 

Een hele vis bereiden is helemaal niet spannend. Vooral niet als je deze in de oven bereid. Probeer ook eens deze Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum.