Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]

Mango taartje met kokos

Mango taartje met kokos

En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat mijn man, net zoals die van haar, gek is op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden.   […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Steamed buns met pulled kip

Steamed buns met pulled kip

Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico is ideaal om te maken op een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken.   Parelcouscous   Ik ben niet zo gek op de structuur van couscous, maar parelcouscous vind ik heerlijk. Je zou denken […]

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden.   Mosterd*   Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet […]

Schuddebuik chocoladerotsjes voor Sinterklaas

Schuddebuik chocoladerotsjes voor Sinterklaas

Ik kreeg pas bij de kassa van mijn supermarkt een lekker chocolaatje. Het bleek chocolade met pepernoten erin te zijn. Wat een leuk idee dacht ik. Maar tegelijkertijd dacht ik, die pepernoten zijn wat groot om daar chocoladerotsjes van te maken. Wacht eens even…..ik heb nog een pak schuddebuikjes in de kast staan. Het zijn […]

Heerlijke kruidcake voor Sinterklaas

Heerlijke kruidcake voor Sinterklaas

Nou ik ben al helemaal in de Sinterklaas sferen. En daarom heb ik samen met de kleintjes een heerlijke kruidcake voor Sinterklaas gebakken. Om de cake nog specialer te maken, hebben wij er een mijter voor Sinterklaas en kleine pakketjes van gemaakt.   Kruidcake   Ik mocht van Baktotaal Bouwhuis hun kruidcake uitproberen. Deze cake […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Zalm in een spinazie roomsaus

Zalm in een spinazie roomsaus

En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker.   Amerikaanse recepten   Je zult op de site […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden