En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat mijn man, net zoals die van haar, gek is op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden.

 

Recepten swap

 

Mandy organiseert elke maand een recepten uitwisseling. Je geeft je hiervoor op en zij loot dat van wij je een recept gaat maken. Dat mag elk recept van de blog van die foodie zijn. Heel erg leuk om te doen en regelmatig wordt ik ook uit mijn comfortzone getrokken omdat ik iets ga maken, wat ik normaliter niet zou koken. Zo ben ik niet zo’n bakster, daarom is het leuk om een taart te kiezen van een andere foodblogger.
Of je treft iemand die alleen maar vegetarische of vegan recepten heeft, ook een leuke uitdaging natuurlijk.

 

Mango

 

Esther’s Mango kokostaart had zij gemaakt voor de verjaardag van haar man. Omdat zij het een drama vindt om een mango te slachten (ja zo noemt zij het) heeft zij mangoblokjes gebruikt. Deze blokjes heeft ze eerst door de bloem gehaald voordat ze het door het beslag heeft gemengd.
Ik heb een hele mango gebruikt en de mooie plakken als decoratie op het taartje gelegd. De rest van de mango heb ik in blokjes gesneden en in het taartje verwerkt.
En natuurlijk heb ik een eigen twist aan het recept van Esther gegevens.
Serveer het taartje warm met een bolletje ijs als dessert of koud met een toef slagroom bij de koffie.

 

Zoals ik al schreef, is manlief gek op mango. Het liefst eet hij dit elke dag, mango mania noemt hij het zelf. Vandaar dat je wel aardig wat mango recepten kunt vinden op de site. Van smoothies, cocktails, ijs tot chutney, salsa en hummus aan toe.
Als jij ook zo gek bent op mango, zoek dan maar op de site onder ingrediënt mango en je zult ze allemaal vinden.

 

 

Recept Mango taartje met kokos: