Nu bijna zes weken na mijn maagverkleining kan ik nog steeds niet eten. Dus nog steeds aan de soepjes en smoothies. Die gaan er wel goed in. Elke dag wil ik natuurlijk wel andere smoothies en soepjes maken. Vandaag is het deze tropische mangosmoothie geworden. En met die mooie temperaturen van vandaag, waan je jezelf ook nog in de tropen. Manlief is gek op mango en dit was de lekkerste smoothie die hij ooit gehad heeft, zei hij.
Lekker koude drankjes gaan goed, daarom heb ik de mango geschild, in stukjes gesneden en van tevoren ingevroren. Serveer deze tropische smoothie lekker koud op een warme dag. En voor de nodige eiwitten die ik naar binnen moet krijgen, heb ik proteïnepoeder in de smaak vanille erbij gedaan.

 

Smoothies

 

Wij zijn gek op smoothies en daarom staan er heel veel verschillende smoothie recepten op de site. Smoothies zijn een fijne manier om een extra portie fruit en groente naar binnen te krijgen. Smoothies kan je maken van fruit, zoals bijvoorbeeld mango, aardbeien, banaan, kiwi en ananas, maar ook van groenten zoals spinazie, pompoen, wortel, etc. Als basis gebruik je (plantaardige) melk of yoghurt, kefir, kokoswater, een vruchten- of groentesap.

 

Smoothies worden meestal koud gedronken, daarom drink ik ze meestal alleen als het wat mooier weer is. Als je bevroren fruit gebruikt, is de smoothie natuurlijk al lekker koud. Maar zo niet dan kan je ook nog wat ijsklontjes erdoor doen.
Een smoothie is lekker als ontbijt of tussendoortje.

 

Mango

 

De tropische fruitsoort mango is een heerlijke sappige en zoete vrucht met geel vruchtvlees. Deze vrucht groeit alleen maar in de tropen en er bestaan heel veel soorten mango’s. Wij kennen maar een soort, die met knalgeel vruchtvlees. Omdat mango’s uit de tropen komen, is het niet een hele duurzame vrucht om te eten. Maar ja, ze zijn wel ontzettend lekker, dus af en toe verwennen wij onszelf hiermee.
Mango’s zitten vol vitamines en mineralen, niet alleen lekker dus maar ook nog eens goed voor ons.

 

Ben jij ook zo gek op mango? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten met mango voor jou, namelijk deze:

 

Mango passiefruit mocktail
Scones met mangojam
Mango daiquiri
Mango-ijsjes met frambozen
Mangochutney
Mango taartje met kokos
Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst
Zeebrasem uit de oven met een mangosalsa
Thaise groene mango salade
Haringsalade met courgette en mango

 

 

Recept Tropische mangosmoothie: