Door een dorpsgenoot werd ik erop geattendeerd dat er in een bepaalde straat heel veel kweepeerbomen staan en dat ik die daar kon plukken. Nou onmiddellijk naar dit adres gereden natuurlijk en daar stonden de bomen vol met kweeperen. Hij zei nog: de jongelui lopen te voetballen met de kweeperen die van de boom gevallen […]
Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. […]
I had a dream. Regelmatig droom ik recepten, zo ook kwam het idee voor deze Dulce de leche truffels met zwarte knoflook voorbij in mijn droom. Ik krijg een bol zwarte knoflook en mijn dromen gaan ermee aan de slag. Dulce de leche Allereerst probeer ik natuurlijk wel of de smaken – die […]
Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens […]
Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje. Voor […]
Kruisbessen doen mij denken aan mijn oma en opa. Zij hadden deze struiken in de tuin staan en wij aten ze rechtstreeks van de struik. Wij vonden ze wel een tikje zuur, weet ik nog. Maar de jam die oma ervan maakte was onwijs lekker. Dus toen ik ze bij de groenteboer zag liggen, heb […]
In de 14 daagse Italiaanse foodfotochallenge was dag 13 gevulde cannoncini. Nu heb ik die wel eens gegeten, maar nog nooit zelf bereid. Hiervoor heb je speciale cannoncini vormpjes – de zogenaamd roomhoornpennen – voor nodig. Die heb ik niet in huis en vroeg me af of ik die wel moest gaan kopen of niet. […]
Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]
Het is zomer en we zijn weer volop aan het vuurtje stoken buiten, oftewel aan het barbecueën. Behalve vlees en vis, kan je nog heel veel andere gerechten bereiden op de bbq. Groenten en fruit wordt ook steeds vaker op de grill gegooid, zoals bijvoorbeeld ananas of watermeloen. Deze gegrilde Amaretto ananas kan je bijvoorbeeld […]
Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan. […]