Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Wil je wat minderen met vlees eten, dan heb ik een heerlijk vegetarisch en zelfs vegan gerecht voor jou. Bij deze kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes mis je het vlees echt niet. En het is ook nog eens lekker vullend. Ik heb er gele rijst bij geserveerd, maar je kunt ook een witte rijst […]

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Mocht je dit knobbelige knolletje zien liggen bij de groenteboer, koop ze dan snel en maak er dit heerlijke recept van. Geroosterde aardperen met citroen en honing en een beetje pittige mosterd moet je eens proberen! Een heerlijke manier om de aardpeer te verwerken als bijgerecht. Rooster de aardperen tot ze krokant van buiten en […]

Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Daar is het dan eindelijk, mijn recept voor lasagne alla bolognese. Ik heb al heel veel lasagne recepten op de site staan, maar nu eindelijk deze Italiaanse klassieker. Lasagne met een tomaten gehaktsaus en een heerlijke bechamelsaus met kaas erop. Als deze dampend uit de oven komt, dan weet je dat je gaat genieten. Comfortfood […]

Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Deze heerlijke herfst/winter salade met geroosterde zoete aardappelen kan je als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als avondeten serveren. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar de salade is eigenlijk ontstaan met de restjes die ik nog in de koelkast had liggen. Probeer deze heerlijke zoete aardappelsalade met rucola en avocado eens en […]

Coquilles met kappertjes en citroen

Coquilles met kappertjes en citroen

Deze gebakken coquilles met kappertjes en citroen is een feestelijk gerechtje om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Serveer er twee of drie per persoon, afhankelijk van de grootte van de coquilles en jouw budget. Want ja het is een kostbaar product, daarom maak je het alleen voor bijzondere gelegenheden.   Coquilles   Sint […]

Gevulde parelhoen met spruitjes

Gevulde parelhoen met spruitjes

Ik heb toch een heerlijk recept voor een feestelijk etentje thuis voor jullie, namelijk een gevulde parelhoen met spruitjes. Dat klinkt goed toch? En het fijne van deze parelhoen is, dat je het alleen maar in de oven hoeft te schuiven. De parelhoen is namelijk al gevuld met een vulling van kipgehakt, pistachenootjes, amandelen, krenten, […]

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]

Zalmceviche met passievrucht

Zalmceviche met passievrucht

Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]

Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Deze varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een vijgen mosterdsaus bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte perfect bij het vlees en de gegrilde groenten.   Varkenshaas   De varkenshaas is het meest malse stukje vlees van een varken […]

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden