Nou ik dacht het mijzelf makkelijk te maken en een open Franse appeltaart te bakken. Ik ben gek op de Hollandse appeltaarten, maar wilde eens iets anders maken met de appels van Smits uit Zeewolde. Een taart zonder deeg of deegraster erop. Nou de taart is heerlijk geworden kan ik je verklappen, maar het is […]
Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill! Snijbonen Zoals de naam het al zegt, […]
Ik heb een Flevour foodbox gekocht om de boeren in onze mooie Flevopolder een beetje te steunen. In deze box zat o.a. hele speltkorrels en heerlijke groenten van Zonneheerdt. Bij dit laatste bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen en aanwezig zijn bij de oogst van wortelen. Heel indrukwekkend was dit. Van deze […]
Ik had een Flevournl foodbox besteld om onze lokale boeren te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Daarin zaten diverse producten van boeren die ik al eens bezocht had en over geschreven heb. Ik ga natuurlijk heerlijke recepten met deze ingrediënten maken en het eerste is een Libanees platbrood met oesterzwammen. Een super snel te maken […]
Met deze heerlijke vegetarische plaattaart met drie kleuren paprika waan jij je in een warm land aan de Middellandse zee. Niet alleen ziet het er prachtig uit, maar de smaak is zo goed. Je hebt nog nooit zulke lekkere paprika’s gegeten. Het was zo lekker dat we de taart samen helemaal opgegeten hebben. Ik […]
Deze Craquelé chocolade fudge koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. En alle ingrediënten voor deze overheerlijke koekjes heb jij waarschijnlijk wel in een keukenkastje staan. Maak ze snel want ze zijn waanzinnig lekker. Heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee. Bakken maar Sinds de Corona crisis ben […]
Ik ben mijzelf de laatste tijd aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit gemaakt heb. Zo ook de beruchte soufflés. Dat is toch wel een klassieker die elke foodie in zijn/haar repertoire moet hebben vind ik. Omdat zondag toetjesdag is bij ons, heb ik dit weekend een goddelijke chocolade soufflé gemaakt. […]
Deze Teriyaki jackfruit sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren. Wat jij maar wilt. Wij hebben het koud gegeten want het was een warme dag. Jackfruit Dit is een grote vrucht uit een grote boom in Azië. Deze vrucht groeit het hele […]
In de voorjaars Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zaten drie flesje natuurazijn van Tromp & Rueb. De natuurazijn gemaakt van framboos en kardemom heb ik gebruikt voor deze heerlijke Bietjes salade met oesterzwammen. Natuurazijn Ik heb een frambozenazijn gebruikt in deze salade. De azijn is gerijpt op frambozen. […]
Deze salade met tarwe, bietjes en feta is een afgeleide van een recept van de Britse TV chef Tom Kerridge. In een van zijn afslankprogramma’s kwam deze Beetroot farro salad voorbij. Deze salade is niet alleen lekker en gezond, maar bevat ook nog eens lekker veel eiwitten. En dat is belangrijk voor mij geworden na […]