Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat! Gratin De Franse […]
Ik had ooit eens een heerlijk gerecht gemaakt uit de HelloFresh box en die vond ik toen zo lekker dat ik deze nog eens wilde maken. Ik heb het recept voor de Kokos-vissoep op de HelloFresh site gevonden en het nu weer een keertje gemaakt. Het is deze Aziatische kokos vissoep met zalm geworden. Ja, […]
Het is koud buiten, tijd voor een lekkere stoofpot. Stoven vind ik een fijne manier van koken, je doet alles in een pan en laat het lekker pruttelen. Comfortfood ten top, dat kunnen we wel gebruiken op koude dagen. Deze lamsschenkels gestoofd in balsamico is dan ook een zalig gerecht om te maken in de […]
Wil je eens iets anders serveren dan aardappelpuree, maak dan deze heerlijke cassave puree met knoflook. Deze puree is heerlijk romig en zacht en wordt veel gegeten in Brazilië. Daar heet het purê de mandioca. Cassave De cassavewortel wordt ook wel yucca of yuca genoemd en is een knolgroente welke uit Zuid-Amerika en […]
Ben jij ook zo gek op radijsjes? Meestal eten we ze rauw, zo uit het vuistje of in dunne plakjes gesneden door een salade of op een boterham met kaas. Maar wist je dat je radijsjes ook warm kunt eten? Deze geroosterde radijsjes met knoflook is een super unieke manier om radijsjes eens anders te […]
Ik was de voorraadkasten aan het opruimen en vond een pak zwarte pasta. Ik wist niet eens meer dat ik dit had, hoog tijd om het te gaan gebruiken. Ik vind deze pasta – welke zwart gekleurd is door inktvisinkt – altijd erg lekker met vis en daarom heb ik de zwarte pasta met zeevruchten […]
Het is koud buiten, echt weer voor stoofgerechten. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere stoof, namelijk […]
Er bestaan heel veel groene kruidensauzen over de wereld en deze Caribische green seasoning komt uit de Caraïben. Een pittige groene saus, die zo typerend voor het Caribische eten. Het wordt gebruikt als smaakmaker op geroosterde kip of vlees, in stoofgerechten of in curry’s. Het is heel makkelijk te maken, alleen heb je er wel […]
Omdat manlief 26 jaar in Amerika heeft gewoond, staan hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook dit heerlijke gehaktbrood Amerikaanse stijl. Gehaktbrood oftewel meatloaf is een populair gerecht in Amerika. En het voordeel van zo’n meatloaf is dat je veel monden kunt vullen. Gehakt Gehakt is een veelzijdig product, je kunt er […]
Ik mocht van Princes o.a. twee blikjes gerookte sardientjes ontvangen en ik had ook spaghetti van La Molisana in huis. De combinatie was snel gemaakt, ik ging deze twee combineren in deze heerlijke Spaghetti tomaatjes en sardientjes. Een super makkelijk te maken pastagerecht met heel veel smaak. Pasta Wij zijn gek op pasta, […]