Ik was de voorraadkasten aan het opruimen en vond een pak zwarte pasta. Ik wist niet eens meer dat ik dit had, hoog tijd om het te gaan gebruiken. Ik vind deze pasta – welke zwart gekleurd is door inktvisinkt – altijd erg lekker met vis en daarom heb ik de zwarte pasta met zeevruchten gemaakt. Het is een supermakkelijk en supersnel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.

 

Zwarte pasta

 

Misschien vind je het spannend om te eten, maar als je van vis en zeevruchten houdt, dan vind je deze pasta vast erg lekker. Ik weet nog wel dat ik dit in een restaurantje aan de kust van het Gardameer, voor het eerst voorbij zag komen. Ik wilde deze pasta graag proberen, hoe vreemd ik het er ook vond uitzien. Nou wat was dat lekker zeg, ik heb zitten smullen. Wel jammer dat deze pasta niet te koop is in de supermarkten, althans niet in ons dorp. Ik zal het wel bij de groothandel gekocht hebben, denk ik.

 

De pasta dank zijn natuurlijke zwarte kleur dus aan de inkt van de inktvis. Dit wordt door het pastadeeg gemengd. Pasta nero heet het in Italië, dus als je avontuurlijk wilt zijn en je ziet het op een menukaart staan, bestel het dan eens!

 

Zeevruchten

 

Je kunt de pasta bereiden met alleen inktvis, maar de gemengde zeevruchten die je in de supermarkten vindt bij de visafdeling of in de diepvries is een prima combinatie met de pasta. Die zeevruchten zijn meestal al voorgekookt, je hoeft ze dus maar even op hoog vuur op te warmen. Laat je dit te lang bakken dan wordt vooral de inktvis erg rubberachtig en dat eet niet lekker.

 

Nog meer zwarte gerechten

 

Deze Risotto met zeebaarsfilet had een zwarte risotto moeten worden, ik heb echter te weinig inktvisinkt gebruikt. Mijn visboer verzekerde mij dat 2 zakjes inktvis genoeg moest zijn om de risotto zwart te krijgen. Nou, nee dus, maar de grijze risotto is toch heerlijk geworden.
En deze Zwarte Fideuà met zeevruchten en Orzotto nero met pijlinktvis zijn ook echt te lekker, dat moet je eens proberen!

 

 

Recept Zwarte pasta met zeevruchten: