Bloedsinaasappel curd zelf maken

Bloedsinaasappel curd zelf maken

Dit jaar ben ik mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit eerder bereid heb. Zo ook lemon curd. Alleen had ik geen citroenen in huis, maar wel die heerlijke rode bloedsinaasappels. Nou dan wordt het vandaag bloedsinaasappel curd zelf maken.   Curd   Ik vond het eerlijk gezegd best spannend […]

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.   Ganzeneieren   Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]

Kippenstoofpot met rode linzen

Kippenstoofpot met rode linzen

Een heerlijk eenpansgerecht wat je langzaam op het vuur laat pruttelen. Het resultaat is een botermalse kip en hele smaakvolle linzen. Zet de pan op tafel en laat iedereen eruit scheppen. Smullen maar van deze kippenstoofpot met rode linzen!   Rode linzen   Linzen zijn supergezond, ze leveren ijzer, vezels en lekker veel eiwitten. Ideaal […]

Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood.   Ossobuco   Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]

Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Ik ben de laatste tijd mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken, die ik nog niet eerder bereid heb. Zo ook gnocchi zelf maken. Deze zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout en zijn volgens mij goed gelukt voor de eerste keer. En de smaak was echt top. Fluweelzachte deegkussentjes met een hartige topping. […]

Friese dumkes bakken

Friese dumkes bakken

Behalve dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, is hij ook nog eens Fries van geboorte. Dus na heel veel Amerikaanse recepten, volgt er nu eindelijk eens weer een Fries recept, de Fryske dúmkes. Zoals jullie al weten ben ik niet zo’n bakster, maar voor deze koekjes maak ik een uitzondering. Ik ga dus […]

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]

Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus

Deze pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus is een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij niemand het vlees zal missen. De romige en iets zoete pastinaakpuree past heel goed bij het aardse van de paddenstoelen. Een de rode wijnjus maakt het helemaal af. Het is een heerlijk herfstachtig of winters gerecht. Maak het als de pastinaken in […]

Heerlijke smeuïge brownies

Heerlijke smeuïge brownies

Ik ben niet zo’n taarten- en koekenbakster, maar voor onze verjaardagen heb ik een bakblik achter uit het keukenkastje gehaald. Geen taart gebakken maar heerlijke smeuïge brownies. Dit is het perfecte basisrecept voor brownies, die je zelf naar smaak kunt aanpassen.   Brownies   Brownies of een chocolade brownie is ook weer zo’n typisch Amerikaans […]

Portugese runderstoof Caçoila

Portugese runderstoof Caçoila

Er bestaan heel veel recepten voor een Portugese runderstoof Caçoila. Het is een pan met comfortfood, lekker suddervlees wat een paar uur op het vuur moet staan. En met een lekkere pit door de chilivlokken of Piri Piri kruiden die erin gaan. Ja die Portugezen houden wel van een beetje pit. Meestal wordt deze Caçoila […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden