Gezouten aardappeltjes

Gezouten aardappeltjes

Salted potatoes oftewel gezouten aardappeltjes, is een heerlijke manier om aardappelen te bereiden. Gebruik hiervoor kleine nieuwe aardappelen, dat is het lekkerst. Maak het gerecht voor bij de barbecue. De schil wordt lekker zout, maar de aardappelen zelf niet zo. Probeer het eens!   Salted potatoes   Dit is weer zo’n typisch klassiek Amerikaans recept […]

Filorolletjes met walnoten en honing

Filorolletjes met walnoten en honing

Ik had van mijn broer – die op Ibiza woont – een heerlijke pot Ibiza honing gekregen. Deze honing heeft een kruidige smaak en ik wilde er iets lekkers van maken. Natuurlijk is de honing zalig over mijn bakje kwark ’s morgens, maar ik moest deze honing eer aan doen. En dat heb ik gedaan […]

Vissoep met zalm en gerookte vis

Vissoep met zalm en gerookte vis

Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.   Vissoep   Deze makkelijk en snel te […]

Groene asperge stamppot met kaasblokjes

Manlief had weer wat lekkers meegenomen uit Friesland. Het was een schapenkaasje met Italiaanse kruiden. Ik zat nog te denken of ik die kaas in blokjes zou snijden en bij de borrel zou serveren, maar nee ik moest en zou het weer verwerken in een recept. Nu had ik net Hollandse groene asperges gekocht, dus […]

Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]

Kipvleugels met citroen en peper

Kipvleugels met citroen en peper

Lemon pepper chicken wings oftewel kipvleugels met citroen en peper zijn de lekkerste borrelhapjes die je ooit gegeten hebt. Lekker veel smaak door de citroen, peper en knoflookboter, dit wil je proberen! Deze kipkluifjes zijn heerlijk als avondmaaltijd maar zeker ook als borrelhapje.   Kipvleugels   De kipvleugels ook wel kipkluifjes genoemd zijn relatief goedkoop. […]

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Deze polenta met paddenstoelen en barbecuesaus is een snel te maken vegetarisch gerecht met heel veel smaak. Ideaal voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een lekkere maaltijd. Polenta is namelijk in een paar minuten gekookt en paddenstoelen bakken duurt ook maar even. Gebruik daarbij […]

Gevulde paprika’s met worst

Gevulde paprika’s met worst

In het fantastische nieuwe boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen staan heel veel recepten die ik wil uitproberen. Eentje daarvan is Sausage stuffed peppers. Als je de foto van dit gerecht ziet in het boek, dan begin je al te zeveren. Het is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt […]

Ossenhaas met bearnaisesaus

Ossenhaas met bearnaisesaus

Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden