Luchtig opgeklopte beurre noisette

Luchtig opgeklopte beurre noisette

Ik had al eens een lekkere luchtig geklopte roomboter gemaakt, maar nu een heerlijke luchtig opgeklopte beurre noisette. Deze is nog lekkerder dan de boter. Maak het eens in plaats van een kruidenboter en je weet niet wat je proeft. Ideaal om te serveren met lekker brood voor een etentje thuis. Helemaal niet moeilijk om […]

Stamppotten zonder aardappels

Pompoenstamppot met knolselderij

We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten, een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, andijvie, hete bliksem, zuurkool en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppotgerecht. Ik heb nu een vegetarische pompoenstamppot met knolselderij, hazelnoten […]

Witlofstamppot met ham en blauwe kaas

Witlofstamppot met ham en blauwe kaas

Ben je gek op witlof, dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze witlofstamppot met ham en blauwe kaas is er eentje om te proberen. Lekkere gekarameliseerde witlof door een stamppotje is vast iets wat jij nog nooit gegeten hebt. Maar ik kan je verklappen, dat het echt de moeite waard is. En de […]

Brownies met karamel

Brownies met karamel

Het was al een tijdje geleden dat ik iets gebakken had. Tijd om de oven weer aan te zetten en iets lekkers te maken. Ik vond nog een blikje zelfgemaakte dulce de leche in de koelkast en ik had eigenlijk zin in chocolade. Tada, het zijn overheerlijke brownies met karamel geworden. Tjonge wat hebben wij […]

Gezouten aardappeltjes

Gezouten aardappeltjes

Salted potatoes oftewel gezouten aardappeltjes, is een heerlijke manier om aardappelen te bereiden. Gebruik hiervoor kleine nieuwe aardappelen, dat is het lekkerst. Maak het gerecht voor bij de barbecue. De schil wordt lekker zout, maar de aardappelen zelf niet zo. Probeer het eens!   Salted potatoes   Dit is weer zo’n typisch klassiek Amerikaans recept […]

Filorolletjes met walnoten en honing

Filorolletjes met walnoten en honing

Ik had van mijn broer – die op Ibiza woont – een heerlijke pot Ibiza honing gekregen. Deze honing heeft een kruidige smaak en ik wilde er iets lekkers van maken. Natuurlijk is de honing zalig over mijn bakje kwark ’s morgens, maar ik moest deze honing eer aan doen. En dat heb ik gedaan […]

Vissoep met zalm en gerookte vis

Vissoep met zalm en gerookte vis

Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.   Vissoep   Deze makkelijk en snel te […]

Groene asperge stamppot met kaasblokjes

Manlief had weer wat lekkers meegenomen uit Friesland. Het was een schapenkaasje met Italiaanse kruiden. Ik zat nog te denken of ik die kaas in blokjes zou snijden en bij de borrel zou serveren, maar nee ik moest en zou het weer verwerken in een recept. Nu had ik net Hollandse groene asperges gekocht, dus […]

Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden