Indiase hete saus Kashmiri

Indiase hete saus Kashmiri

Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Ik houd ervan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. No waste in mijn keuken. Maar ja wat doe je dan met de schillen van asperges? Meestal trek ik er een lekkere bouillon van om daar weer een aspergesoep van te maken. Maar deze keer heb ik een hummus gemaakt van aspergeschillen. Weet niet of […]

Jam van bloedsinaasappels

Jam van bloedsinaasappels

Bloedsinaasappels….ik ben er gek op. En als ze in het seizoen zijn, koop ik ze zo vaak en zoveel mogelijk. Je zult daarom diverse recepten met bloedsinaasappel op de site vinden, zoek ze maar eens op. Ik had denk ik ongeveer de laatsten van het seizoen te pakken en daar wilde ik iets bijzonders van […]

Spaghetti met daslookpesto

Spaghetti met daslookpesto

Ik heb momenteel lekker veel daslook in de tuin staan. Een deel heb ik gekregen van een dorpsgenoot en de rest van mijn zusje die de hele tuin vol heeft staan met dit heerlijke kruid. Vandaag eten we spaghetti met daslookpesto. Hoe leuk is dat, dat je uit je eigen tuin of zelfs uit de […]

Ketchup zonder suiker maken

Ketchup zonder suiker maken

Als de tomaten zomers op z’n lekkerst zijn en ze zijn in de aanbieding, ga dan eens zelf deze heerlijke ketchup zonder suiker maken. De basis van ketchup is natuurlijk de tomaat. Neem hiervoor rijpe tomaten, dit geeft het lekkerste resultaat. Verder kan je de ketchup helemaal naar eigen smaak maken. Voeg meer groenten toe […]

Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardemom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardemom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Kervel en daslookboter

Kervel en daslookboter

Ik had bij mijn groenteboer een bos kervel in de aanbieding gekocht. Nu is kervel een teer product en wordt het snel slap. Dus ik moest er snel iets van maken. Maar ja wat ga je zo snel verzinnen om te bereiden met kervel. Dan maar verwerken in een kruidenboter. Maar alleen kervel leek me […]

Bloedsinaasappel curd zelf maken

Bloedsinaasappel curd zelf maken

Dit jaar ben ik mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit eerder bereid heb. Zo ook lemon curd. Alleen had ik geen citroenen in huis, maar wel die heerlijke rode bloedsinaasappels. Nou dan wordt het vandaag bloedsinaasappel curd zelf maken.   Curd   Ik vond het eerlijk gezegd best spannend […]

Geroosterde pittige tomaten salsa

Geroosterde pittige tomaten salsa

Een tomatensalsa is een saus/dip gemaakt van fijngesneden tomaten. Heerlijk om zomers te maken en te serveren bij tortillachips of op een bruschetta. Ik heb nu een Geroosterde pittige tomaten salsa gemaakt en die is ook erg lekker. En de salsa is extra pittig door de jalapeño peper en hot sauce die ik erin verwerkt […]

Verse munt kruidensaus

Verse munt kruidensaus

Soms ontstaan recepten zomaar. Ik had nog een hele grote bos verse munt in de koelkast liggen. En zoals jullie misschien wel weten, blijft munt niet lang goed. Ik had deze bos gekocht omdat een vriend van ons in dry januari alleen maar muntthee dronk. Dus een heerlijk glas muntthee voor hem gemaakt, maar na […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden